Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Ari Impola ja Tuure Boelius pokkasivat Pori-tunnustukset, Reposaarelle kunniamaininta

Ari Impola ja Tuure Boelius pokkasivat Pori-tunnustukset, Reposaarelle kunniamaininta

(24.09.2016 12:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 26.09.2016 13:57)

Ari Impola on vuoden 2016 Pori-palkinnon saaja ja Tuure Boelius vuoden 2016 Nuori porilainen. Reposaaren kaupunginosa on palkittu kunniamaininnalla.

Päätökset palkittavista teki Porin kaupunginhallitus. Palkinnot luovutettiin Porin päivän torijuhlassa 24. syyskuuta.

Impola painottaa osallisuutta

Impola on satakuntalaisen elokuva- ja media-alan sekä kulttuurin sekatyöläinen. Hän on työskennellyt vuosikymmenten ajan erityisesti kehitysvammaisten, vanhusten ja lasten ja nuorten parissa sekä kerännyt valtavan määrän Porin ja Satakunnan muistitietoa.

Pori-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yleensä yhteiskunnan hyväksi.

– Vaikka palkinto henkilöityy minuun, koen, että sen saajajoukko on huomattavasti laajempi, Impola toteaa.

Hän korostaakin yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä ja painottaa osallistumisen sijaan osallisuutta: silloin tiedosta ja tekemisestä tulee omakohtaista. Impola on paljasjalkainen porilainen. Pori on hänelle keskuspiste ja tukikohta, elämänikäinen koti.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Ensimmäisen Pori-palkinnon saaja oli varatuomari Kaarlo Saarenheimo. Viime vuonna palkinnon sai Länsi-Suomen Diakonilaitos.

Boelius viihtyy Anniksella

Boelius on nettimaailman suosikki ja nouseva tv- ja teatterilupaus. Hän on nuorten hyvin tuntema tyyppi, jonka elämää tuhannet seuraavat sosiaalisessa mediassa.

Nuori porilainen -palkinto myönnetään tunnustukseksi alle 25-vuotiaalle henkilölle tai ryhmälle, joka teoissaan tai toiminnassaan tuo esille kotiseuturakkautta, -ylpeyttä ja -arvostusta sekä korostaa porilaisuutta.

Poria Boelius luonnehtii itselleen tärkeäksi ja rakkaaksi. Nuoren miehen videoissa Pori näyttäytyy hänelle tärkeinä paikkoina. Monet postauksista syntyvät Annankatu 6:ssa eli Anniksella, jossa nuoret voivat toteuttaa omia taiteellisia visioitaan talon luomassa vapaassa ilmapiirissä

– Se on minulle kuin toinen koti, Boelius sanoo.

Nuori porilainen on valittu vuodesta 1991 lähtien. Ensimmäisen Nuori porilainen tunnustuksen saaja oli Juha Lehtovuori. Viime vuonna palkinnon jakoivat pianisti Arttu Ollikainen ja alppihiihtäjä Janina Mäkinen.

Yhteisöllisyys asuu Reposaaressa

Suomen Kotiseutuliitto valitsi loppukesästä Reposaaren Vuoden kaupunginosaksi. Valintaperusteissa korostettiin yhteisöllisyyttä.

Reposaari-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Marjaana Holm kuvaa reposaarelaisten innostuvan helposti ja sylin olevan auki niin uudelle kuin uusille tulijoillekin.

– Merenkulkuun liittyvän historian myötä täällä on totuttu monenmoiseen. Kotiseuturakkaus on voimakasta, mutta samalla on kyetty myös uudistumaan.

Holmin mukaan asiat Reposaaressa ovat hyvin: palvelut on saatu säilytettyä, rakennuksia on kunnostettua ja saaristo-osakunnaksi nimeäminen luo odotuksia tulevaisuuteen. Mitä Holm toivoo kuitenkin lisää, on vuoropuhelua Porin kaupungin kanssa.

kuva Ari Impola on vuoden 2016 Pori-palkinnon saaja ja Tuure Boelius vuoden 2016 Nuori porilainen. Reposaaren kaupunginosa on palkittu kunniamaininnalla. Leo-Pekka Tähdelle ojennettiin kaupungin avain. Kuva: Porin kaupunki/Salla Rajala


Hakusana