Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Itätullin mittausasema Mikonkadulla sai taidetta kylkeensä

Itätullin mittausasema Mikonkadulla sai taidetta kylkeensä

(28.09.2016 14:51 Merika Lanne / päivitetty 28.09.2016 16:06 Saija Laaksovirta)

Taiteilijaryhmä aQARTetti on toteuttanut uuden tilataideteoksen porilaiseen katumaisemaan. Teos on maalattu ilmanlaadun mittausaseman julkisivuihin Mikonkadun alkupäähän. Neljä vuodenaikaa kietoutuu teoksessa Itätullin mittausaseman seiniin.

Taiteilijat kertovat, että teoksen maalaaminen on herättänyt paljon ihastusta ja hämmästystä ohikulkijoissa. Teoksesta saa parhaan kuvan, kun kiertää kävellen mittausaseman ympäri. Taideteos on toteutettu yhteistyössä Porin kaupungin ympäristöviraston ja taiteilijaryhmä aQARTetin kanssa.

kuva

aQARTetti on neljän porilaisen taiteilijan ryhmä, johon kuuluvat Oili Elo, Anja Lamminen, Ulla Lampinen ja Kristiina Siirto-Honkanen. Ryhmään kuuluville taiteilijoille on yhteistä rakkaus akvarelliin, sen monipuolisuuteen, värien läpikuultavuuteen ja lumovoimaan. He ovat aloittaneet yhteistyönsä vuonna 2011.

Itätullin mittausasemalla tarkkaillaan ilmanlaatua: mitattavat komponentit ovat pienhiukkaset, hengitettävät hiukkaset, otsoni, rikkidioksidi sekä typenoksidit. Mittaustulokset kertovat millaista ilmaa porilaiset hengittävät keskustassa. Tulosten perusteella porilaisia varoitetaan, jos ilmanlaatu heikkenee ja aiheuttaa vaikeuksia hengitysteihin liittyvistä sairauksista kärsiville.


Hakusana