Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Porilla kirjatut käytännöt menestyneiden urheilijoiden muistamisesta, Tähdelle luvassa gaalakutsu ja stipendi

Porilla kirjatut käytännöt menestyneiden urheilijoiden muistamisesta, Tähdelle luvassa gaalakutsu ja stipendi

(27.09.2016 15:01 Salla Rajala / päivitetty 27.09.2016 15:01)

Porin kaupunki huomioi vuosittain porilaisia menestyneitä urheilijoita. Vakiintuneet tavat muistamisesta on kirjattu vuonna 2015 päivitettyyn ohjeeseen.

Työnjako urheilijoiden muistamisessa on seuraava: Kaupunki pyytää porilaisilta seuroilta ilmoitukset menestyneistä urheilijoista. Vapaa-aikatoimi valmistelee menestyneiden urheilijoiden palkitsemiset ohjeiston mukaisesti. Palkitsemistilaisuus pidetään Satakunnan urheilugaalan yhteydessä, ja päätöksen seuralaisineen kutsuttavista urheilijoista tekee kaupunginjohtaja. Erityisin syin annettavan stipendin tai muun palkinnon antamisesta päättää kaupunginhallitus.

Vuosittain muistettavia urheilijoita ovat Olympiakisojen, Paralympialaisten sekä MM- ja EM-kilpailujen mitalistit sekä yleisten sarjojen Suomen mestarit, vammaisurheilun aikuisten sarjojen Suomen mestarit sekä veteraanisarjojen EM- ja MM-mitalistit, pääsääntöisesti olympialajeissa. Lisäksi muistetaan 1–5 nuorten sarjoissa urheilevaa porilaisnuorta ja harkinnan mukaan muita menestyneitä urheilijoita.

Porin kaupunki huomioi paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähteä kaupungin avaimella Porin päivän torijuhlassa 24. lokakuuta. Muistaminen on noteerattu hienona eleenä, mutta johtanut myös tulkintoihin kaupungin tavasta palkita paikkakunnan urheilijoita.

– Tarkoituksenamme alun perinkin on ollut noudattaa palkitsemissääntöä, ja Tähden muistaminen gaalakutsulla ja stipendillä on itsestäänselvyys, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Porilainen Tähti voitti Rion paralympialaisissa neljännen peräkkäisen paralympiakultansa T54-luokan 100 metrin pyörätuolikelauksessa. Vakuuttavalla tavalla tullut kultamitali oli Suomen ainoa.


Hakusana