Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Porin kaupungin vaakuna komeilee pian postimerkissä

Porin kaupungin vaakuna komeilee pian postimerkissä

(27.09.2016 09:10 Saija Laaksovirta / päivitetty 27.09.2016 09:10)

Porin vaakunalla varustetut postimerkit julkaistaan valtakunnallisena postimerkinpäivänä perjantaina 7. lokakuuta ja ne ovat myynnissä kyseisestä päivästä lähtien Porin Postin toimipisteissä ja Postin verkkokaupassa.

Merkit ovat 1. luokan ikimerkkejä ja ne julkaistaan 10 kappaleen arkeissa. Arkillinen vaakunapostimerkkejä maksaa 15 euroa. Postimerkit ovat myynnissä niin kauan kuin kysyntää riittää ja tarvittaessa Posti ottaa myös lisäpainoksia. Lisäksi julkaisupäivänä Porin pääpostissa on käytössä postimerkin ensipäivä–erikoisleima.

Pori valikoitui mukaan kuntavaakunapostimerkkeihin, sillä kaupunki on iso ja mielenkiintoinen – Porin karhua unohtamatta. Pori täyttää 460 vuotta vuonna 2018, joten omalla vaakunalla koristettu postimerkki juhlistaakin osuvasti ennakkoon juhlavuotta sekä ensi vuonna 100 vuotta täyttävää Suomea.

Myynnissä on yhteensä 72 eri kunnan vaakunapostimerkkejä. Jokaisen mukana olevan kunnan alueella on myynnissä oman kuntansa vaakunalla kuvitettuja postimerkkejä, mutta Postin verkkokaupasta on mahdollista tilata erilaisia vaakunapostimerkkejä arkeittain.

Kuntien postimerkit ovat olleet aiemminkin suosittuja ja Posti on saanut runsaasti toiveita kuntapostimerkkien laajentamiseksi valtakunnallisesti. Toiveita on tullut niin kansalaisilta kuin kunnilta itseltäänkin eri puolilta Suomea. Postimerkin päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1938.

Postimerkkien teettäminen kuntavaakunoista oli kunnille maksutonta ja kustannuksista vastasi kokonaisuudessaan Posti.


Hakusana