Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Porin päivän ohjelmakattaus julki

Porin päivän ohjelmakattaus julki

(20.09.2016 13:39 Saija Laaksovirta / päivitetty 22.09.2016 12:14)

Ajetaa ihmisiks -liikenneturvallisuusteema näkyy monissa 22.–25.9.2016 järjestettävissä Porin Päivän tapahtumissa.

kuva

Perinteisen Porin Päivän konsertin, laivastovierailun ja kymmenien muiden tapahtumien lisäksi liikenneteema on esillä erityisesti kolmena päivänä.

Perjantaina järjestetään Porin torilla Mukuloit liikentees –tapahtuma kello 10-13. Tapahtumassa esillä ovat liikenneturvallisuus sekä liikkumisen valintojen pohtiminen. Ohjelmassa on erilaisiin työkoneisiin sekä pelastuskalustoon tutustumista, toimintaa ja tekemistä, kolme mielenkiintoista keskustelua sekä tietenkin musiikkia.

Lasten suurtapahtuma on sunnuntaina, jolloin on Lasten päivä Pelle Hermannissa. Mukana on alpakoita, poniratsastusta ja kärryajelua sekä pomppulinna, ilmapalloja ja kasvomaalausta lapsille. Lasten liikennepuistossa on avoimet ovet. Mukana menossa ovat lasten suosikit, TV:stä tutut Maltti ja Valtti -poliisit.

Porin Päivän pääjuhlaa vietetään Porin torilla lauantaina. Ohrankryynivellin ja muiden perinneherkkujen lisäksi torijuhlassa ovat muun muassa Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry:n djembe –rumpuryhmä, Meri-Porin Dixieland Band, Jack Rabbit, Tanssiteatteri Tiina & Heimo ja Porin Baletti- ja Flamenco-opisto.

Lauantain tilaisuudessa palkitaan Porin Vuoden Yritys 2016, Pori-palkinto, Vuoden Porilainen Nuori ja Vuoden kaupunkiteko 2016. Liikenneturvallisuusteemasta vastaa Liikenneturva omalla pisteellään. Torijuhlan juontaa Elina Wallin.

Leo-Pekka Tähden kultaa juhlitaan Porin Päivänä

Porilainen paralympialaisvoittaja, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti tervehtii kannustajiaan Porin Päivän pääjuhlassa Porin torilla lauantaina 24.9. noin kello 12. Tähti voitti kultaa 100 metrin pyörätuolikelauksessa Rio de Janeiron paralympialaisissa. Tähti on tuonut kotikaupunkiinsa mitaleja katkeamattomana ketjuna jo toistakymmentä vuotta. Hän on voittanut kultaa 100 ja 200 metrin pyörätuolikelauksen T54-luokassa Ateenan paralympialaisissa 2004, kultaa 100 metrillä ja pronssia 200 metrillä Pekingin paralympialaisissa 2008 ja kultaa 100 metrillä Lontoon paralympialaisissa 2012.

Porin Päivän pääjärjestelyvastuun kantavat tänä vuonna Pori-Seura ry, Porin Yrittäjät ry, Kävis ja Porin Liikennefoorumi. Porin kaupunki on merkittävä järjestäjä perjantain toritapahtumassa.

Porin päivän ohjelma 2016 (pdf, 0.11 Mt)


Hakusana