Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Pori suunnittelee yt-neuvotteluja – ei irtisanomisia tai lomautuksia

Pori suunnittelee yt-neuvotteluja – ei irtisanomisia tai lomautuksia

(16.09.2016 10:36 Salla Rajala / päivitetty 16.09.2016 10:36)

Porin kaupunki suunnittelee yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista. Yt-neuvottelut liittyvät kaupunginvaltuuston joulukuussa tekemään päätökseen, jossa se hyväksyi periaatteet Porin kaupungin organisaatiouudistukseksi.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen korostaa, ettei edessä ole henkilöstön irtisanomisia, lomauttamisia tai osa-aikaistamisia.

– Organisaatiouudistus muuttaa kaupungin palvelurakennetta ja työn organisointia. Samalla se vaikuttaa merkittävästi henkilöstön asemaan. Työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain mukaisesti työnantajan on ennen muutoksen toteuttamista neuvoteltava toimenpiteen perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista niiden työntekijöiden kanssa, joita asia koskee.

Yt-neuvottelujen ulkopuolelle ollaan rajaamassa pelastuslaitoksen johtokunnan ja perusturvalautakunnan alainen toiminta. Niiden osalta uudistusten on todettu tapahtuvan osana maakunta- ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Neuvottelut eivät myöskään koskisi Satakunnan Työterveyspalveluja, jonka liikkeenluovutuksesta on olemassa palvelujen hankintaan liittyvä lainvoimainen kaupunginhallituksen päätös.

Yt-neuvotteluissa uudistusta suunnitellaan käsiteltävän niin kaupunki-, hallintokunta kuin työpaikkatasollakin. Niiden läpiviennistä vastaavat hallintokuntien virastopäälliköt, konsernihallinnon vastuualueiden päälliköt sekä liikelaitosten johtajat organisaatiouudistuksen projektipäällikön ja henkilöstöhallinnon ohjauksessa.

– Painopiste on erityisesti uusien hyvien toimintatapojen synnyttämisessä ja työelämän laadun kehittämisessä siten, että ne huomioivat toiminnan tuloksellisuuden. Lisäksi organisaatiota uudistamalla tähdätään asukkaiden ja asiakkaiden palvelujen parantamiseen, organisaatiouudistusta vetämään helmikuussa nimetty Esa Lunnevuori sanoo.

Porin kaupunginhallitus päättää yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta maanantaina 19. syyskuuta. Organisaatiouudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.6.2017. Samaan ajankohtaan ajoittuu kuntalain uudistus, joka on osaltaan vaikuttamassa Porin kaupungin tulevaan organisaatioon.


Hakusana