Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > #poriuudistuu, Nooralotta Neziri: Poriin on mukava palata vaikka maailman toiselta puolelta

#poriuudistuu, Nooralotta Neziri: Poriin on mukava palata vaikka maailman toiselta puolelta

(23.09.2016 15:00 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.09.2016 16:08)

Nuorena Poriin muuttanut pika-aitajuoksija Nooralotta Neziri pitää itseään täysin porilaisena ja kantaa porilaisuutta ylpeästi mukanaan.

– Olen ylpeä porilainen ja mielestäni se näkyy jopa persoonassani pienenä porilaisena räväkkyytenä!

Nezirin Pori-tarinaan liittyvät tietysti urheilu- ja harrastusmahdollisuudet, mutta myös muita mielenkiintoisia näkökohtia. Parasta Porissa onkin hänen mukaansa hienot harjoitusmahdollisuudet, kuten Karhuhalli, punttisalit, hyvät maastot ja mäet sekä uusi uimahalli. Nämä ovat erittäin tärkeitä olosuhdetekijöitä urheilijoille.

Porin vahvuutena nousee esiin kaupungin helppous.

– Pori on kaupunkina sopivan iso ja kulkeminen paikasta toiseen helppoa ja nopeaa. Opiskelijana ja urheilijana osaan arvostaa lyhyitä välimatkoja. Samaan asiaan liittyy myös asumisen helppous, sillä se on vielä kohtuuhintaista.

Paljon itsekin reissaava Neziri kehittäisi Porissa lentoliikennettä, vaikka onkin tyytyväinen siihen, että Helsinkiin pääsee nyt jo kohtuuhinnalla.

– Lämmittäisin myös Karhuhallia talvisin muutaman asteen lisää!

Pori on ennen kaikkea koti, johon on mukava palata vaikka maailman toiselta puolen.

– Pori on antanut minulle montakin asiaa ja vaikuttanut minuun paljon. Olen kasvanut koko lapsuuteni ja nuoruuteni Porissa. Täältä olen saanut muun muassa peruskoulutuksen ja tällä hetkellä kouluttaudunkin Porissa kauppatieteiden maisteriksi.

Tulevaisuuden Porille Neziri toivoo hyvän kasvukaupungin ominaisuuksia, jossa myös opiskelu- ja työllistymismahdollisuudet ovat mallillaan.

– Saisimme siten kaupunkiin lisää nuoria ja samalla lukemattomia uusia mahdollisuuksia.

Mitä nostaisit esiin urheilukulttuurista Porissa?

– Jääkiekkokulttuuri on Porissa ainakin vahva. Olen myös mielissäni siitä, kuinka onnistuneet Kalevan Kisat Porissa järjestettiin ja kuinka upea yleisö oli paikalla. Urheilukulttuuria siis löytyy!

Tunnettujen porilaisten tarinat ovat osa #poriuudistuu-haastetta. Porin kaupunkiorganisaatio uudistetaan ja samalla kaupungin tehtäviä ja roolia mietitään uudelleen. Tulevaisuuden Poria tehdään #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Organisaatiorakenteen uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan kokonaisuutena 1.6.2017 alkaen.

Porin kaupunki haastaa asukkaat mukaan tulevaisuuden Porin tarinan kirjoittamiseen. Kaupunkilaiset saavat kertoa Porista juuri niin kuin he sen itse kokevat. Osallistu Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa jakamalla video, kuva tai kirjoitus aihetunnisteella #poriuudistuu tai jätä ideasi #poriuudistuu-sivujen kautta.

kuva Kuva: Katri Ojala


Hakusana