Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > #poriuudistuu, Tuure Boelius: Porissa on paljon lahjakkaita nuoria

#poriuudistuu, Tuure Boelius: Porissa on paljon lahjakkaita nuoria

(30.09.2016 14:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.09.2016 14:30)

Villiksi porilaiseksi itseään tituleeraava nuori nettimaailman suosikki Tuure Boelius kertoo tuovansa Poriin pientä ekstraa ja hän pyrkiikin vaikuttamaan moneen näkökohtaan kaupungissa. Boelius on sosiaalinen, erittäin tunnollinen sekä ylpeä porilainen.

Nuori ja lupaava tubettaja, jolla on yli 70 000 seuraajaa, kulkee sinne, minne virta vie ja elää tilanteen mukaan.
Boelius harrastaa tanssia ja teatteria sekä viihtyy paljon Porin kulttuuritalo Anniksella.

– Porissa parasta on kulttuuritalo Annis, siellä viihdyn paljon. Kaupungissa on myös laajat harrastusmahdollisuudet niin yleisurheilun, jääkiekon kuin tanssinkin osalta. Taideala yleistyy ja täältä voi ponnahtaa vaikka kuinka korkealle!

Porissa on hyvä yhteishenki ja yleisfiilis. Kehittämiskohteitakin löytyy, nimittäin yksisuuntaiset tiet aiheuttavat tuoreelle mopoautoilijalle toisinaan harmaita hiuksia.

– Liikennejärjestelyjä kehittäisin, sillä nyt kun ajelen kaupungissa itse mopoautolla, on yksisuuntaisia liikaa ja välillä joutuu kiertämään pitkänkin koukkauksen.

Tulevaisuuden Porin hän näkee samanlaisena kuin se on nyt. Vaikka asiat varmasti muuttuvat ja kaupunki kehittyy, on Pori hänelle aina samanlainen paikka.

– Olenpa sitten Helsingissä, Turussa tai Tampereella, on Poriin palaaminen aina mukavaa. Silloin tuntuu, että on taas kotona.

Boeliukselle myönnettiin vuoden 2016 Nuori Porilainen -palkinto hiljattain. Nuori lahjakkuus onkin tunnustuksesta otettu ja kiitollinen.

– Porissa on paljon lahjakkaita nuoria. On mahtavaa, että olen omalla toiminnallani vakuuttanut myös muita ja saanut arvostusta.

Porissa Boeliukseen on tehnyt suuren vaikutuksen erityisesti Tanssikoulu Liisa Nojonen. Ympäri Suomea tanssineena, ei hän ole koskaan törmännyt yhtä kovatasoiseen tanssikouluun kuin Porissa. Tanssi, teatteri ja harrastukset ovatkin Boeliuksen mukaan ne tärkeimmät esiin nostettavat asiat, mitkä Porissa näkyvät.

Kysyttäessä Porin tärkeimpiä vierailukohteita, nostaa hän esiin erityisesti Yyterin.

– Myös Eteläranta on kaunis ja tietysti Jazzeilla olisi hyvä jokaisen joskus vierailla!

kuva Kuva: Marleena Lammikko


Hakusana