Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Satakunnan Museon toimipisteissä tapahtumarikas syyskuu

Satakunnan Museon toimipisteissä tapahtumarikas syyskuu

(07.09.2016 16:36 Saija Laaksovirta / päivitetty 08.09.2016 15:40)

Syyskuussa alkavat Satakunnan Museon seniori-iltapäivien ohjelma ja luentosarjat. Satakunnan Museon perusnäyttelyn sulkemisen ja uusimisen vuoksi luentoja pidetään syksyllä Rosenlew-museossa maanantaisin ja Luontotalo Arkissa tiistaisin.

Rosenlew-museon luentosarja on nimeltään "Satakunnan historiaa eri kanteilta – uusia tutkimustuloksia" ja Luontotalo Arkin "Luut kertovat". Luontotalo Arkissa avautuu 16.9. näyttely "Ja luut jäivät jäljelle" ja 23.9. Rosenlew-museossa "Teollisuus oli, teollisuus on".

Satakunnan historiaa eri kanteilta – uusia tutkimustuloksia
Rosenlew-museossa luennoidaan maanantai-iltaisin uusista ja mielenkiintoisista tutkimuksista ja niiden tuloksista. Olli Joukio aloittaa luentosarjan 26.9. tutkimuksellaan Porin Konepajan sotakorvausteollisuudesta. Luentosarjan järjestävät yhteistyössä Satakunnan Museo, Rosenlew-museo sekä Porin kesäyliopisto.

Luut kertovat

Luontotalo Arkissa kerrotaan tiistai-iltaisin, mitä kaikkea saadaan selville elämästä, ihmisistä ja eläimistä luututkimuksen avulla. Ensimmäinen luento on 20.9.

Syksyn seniori-iltapäivät alkavat ensi viikon tiistaina 13.9. virtuaaliretkellä Selkämeren kansallispuistoon Metsähallituksen suunnittelija Anssi Riihiahon johdolla. Syksyn aikana on luvassa myös opastettuja kierroksia, muun muassa Porin murteella.

Tutustu syksyn senioriohjelmaan

Tutustu syksyn luentosarjoihin

Syyskuun lopussa juhlitaan museossa perinteisesti myös Porin päivää, jonka ohjelma lähetetään erikseen myöhemmin.

kuva Kuva: Luolakarhu, Satakunnan Museo


Hakusana