Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Satasote lähtee kuntakierrokselle – asukkaat mukaan kehittämistyöhön

Satasote lähtee kuntakierrokselle – asukkaat mukaan kehittämistyöhön

(01.09.2016 12:18 Salla Rajala / päivitetty 01.09.2016 12:18)

Sosiaali- ja terveydenhuollon maakunnalliseen uudistamiseen tähtäävä työ jatkuu syksyllä Satakunnassa kuntakierroksella. Kuntakierroksen aikana Satasoten muutosorganisaatio jalkautuu 18 paikkakunnalle kuulemaan asukkaiden, järjestöjen ja yhdistysten näkemyksiä parhaista ratkaisuista omille alueilleen.

– Tarkoituksenamme on nimenomaan kuulla ja kysyä, ei niinkään vastata. Haluamme asukkaat aidosti mukaan kehittämistyöhön, palvelurakennetyöryhmän puheenjohtaja Terttu Nordman sanoo.

Satasotessa valmistellaan parhaillaan osallistavaa ja vuorovaikutteista tapahtumakonseptia, joka on tarkoitus toteuttaa yhteistyössä kuntien ja paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Konsepti on toteutettavissa itsenäisesti tai vietävissä osaksi jo olemassa olevaa tapahtumaa.

– Miten toteutus kullakin paikkakunnalla tapahtuu, arvioidaan yhdessä kunkin kunnan kanssa, Nordman kertoo.

Liikkeelle on tarkoitus lähteä mahdollisimman pian ja kaikki paikkakunnat käydä läpi syksyn kuluessa. Ensimmäisiä tilaisuuksia suunnitellaan jo syyskuulle.

Kuntakierrokselta saadut ajatukset tullaan kokomaan yhteen ja hyödyntämään osana Satasoten valmistelua ja strategian muodostamista.

Nordman lupaa, ettei nyt toteutettava osallistaminen ole jäämässä ainutkertaiseksi.

– Haluamme koota asukkaista ja eri asiakasryhmistä kehittäjäyhteisön ja luoda jatkuvaa dialogia. Tämä ei koske ainoastaan valmisteluvaihetta, vaan myös uutta organisaatiota, jossa osallisuus on huomioitava monitasoisesti niin organisaatiokulttuurissa ja käytännöissä kuin rakenteissa ja strategiatasollakin.


Hakusana