Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Satasoten muutosjohtajaksi 12 hakijaa

Satasoten muutosjohtajaksi 12 hakijaa

(16.09.2016 17:09 Saija Laaksovirta / päivitetty 16.09.2016 17:09)

Satasoten muutosjohtajan tehtävään tuli kaikkiaan 12 hakemusta. Yksi hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen.

Muutosjohtaja ohjaa ja koordinoi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta Satakunnassa. Tehtävä on reilun kolmen vuoden mittainen ja kestää 31.12.2019 asti.

Muutosjohtajan tehtävää hakivat valtiotieteiden maisteri Lari Haanpää Ulvilasta, kauppatieteiden maisteri Jaana Kantee Forssasta, valtiotieteiden maisteri, eMBA Anne Knaapi Helsingistä, lääketieteen tohtori Petteri Lankinen Raumalta, kauppatieteen maisteri, terveystieteen maisteri Anneli Lehtimäki Aurasta, terveystieteiden maisteri Mariikka Myllyniemi Iittalasta, yhteiskuntatieteiden maisteri Riku Niemelä Kuopiosta, valtiotieteiden maisteri Terttu Nordman Kankaanpäästä, valtiotieteiden maisteri Kaisu-Leena Raikisto Nakkilasta, dosentti, erikoislääkäri Sari Räty Tampereelta sekä kasvatustieteen maisteri Jaakko Viitala Porista.

Valinnat haastatteluihin kutsuttavista tekee Satasoten ohjaus- ja johtoryhmänryhmän puheenjohtajisto yhdessä Porin kaupunginjohtajan kanssa. He myös haastattelevat ehdokkaat.

Ehdotus tehtävään valittavasta viedään Satasoten johtoryhmään 4. lokakuuta. Johtoryhmän käsittelyn jälkeen asia menee Porin kaupunginhallitukseen päätettäväksi 10. lokakuuta.

Satasoten päämääränä on maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestäjän sekä sote-palvelutuottajan perustaminen Satakuntaan viimeistään 1.1.2019 alkaen. Se sulauttaa 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon yhteen ja tuottaa palvelut 223 000 asukkaalle. Työntekijöiksi Satasoteen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Toiminnan alkaessa budjetti on noin miljardi euroa.

Satasoten valmistelu toteutetaan pääosin työryhmätyöskentelyn kautta. Valmistelua johtaa ohjausryhmä, jonka alle on asetettu johtoryhmä, palvelurakennetyöryhmä ja toistaiseksi 18 valmistelevaa työryhmää. Valmistelun alustana toimii Porin kaupunki, joka on myös muutosjohtajan työnantaja.


Hakusana