Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Suomen ensimmäinen LNG-terminaali avattiin Poriin

Suomen ensimmäinen LNG-terminaali avattiin Poriin

(12.09.2016 14:06 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.09.2016 17:03)

Porissa avattiin maanantaina 12.9.2016 LNG-tuontiterminaali. Samalla alkavat myös nesteytetyn maakaasun eli LNG:n asiakastoimitukset.

Terminaali mahdollistaa nesteytetyn maakaasun toimitukset myös kaasuverkoston ulkopuoliselle teollisuudelle, meriliikenteelle ja
raskaalle liikenteelle sekä monipuolistaa Suomen energiamarkkinoita.

Nesteytetyn maakaasun saatavuus Suomessa paranee terminaalin avautumisen myötä huomattavasti. Tämä on tärkeä kilpailukykytekijä niin Porin sataman M20-teolllisuuspuistolle kuin alueen nykyiselle teollisuudellekin, joista Huntsman Pigments and Additives Oy, Kemira Oyj, Norilsk Nickel Harjavalta Oy ja Porin Prosessivoima ovat siirtyneet LNG:N käyttäjiksi.

Porin terminaali vahvistaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä.

– Porin LNG-terminaalin avautuminen kehittää ja monipuolistaa Suomen energiamarkkinaa. Mahdollisuus kaasuverkoston ulkopuoliseen nesteytetyn maakaasun jakeluun madaltaa kynnystä kaasun hyödyntämiseen koko Suomessa, sanoo Skangasin hallituksen puheenjohtaja ja Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 80 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi vuonna 2014 terminaalihankkeelle energiatukea 23 miljoonaa euroa. Käyttöönoton jälkeen terminaali työllistää suoraan 10 ja välillisesti merkittävästi noin 50 henkeä. Terminaalin hankkeen työllistämisvaikutus on ollut 320 henkilötyövuotta ja parhaimmillaan työmaalla on työskennellyt samanaikaisesti 230 henkeä.

Nesteytetty maakaasu täyttää meriliikenteen rikkidirektiivin vaatimukset ja tulevaisuuden tiukemmat päästörajoitukset. Sen avulla voidaan korvata öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä myös teollisuudessa, energiantuotannossa ja raskaassa maantieliikenteessä.

kuva Kuva: Gasum


Hakusana