Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Taidebanaanit hyödynnetään ruoka-apuna

Taidebanaanit hyödynnetään ruoka-apuna

(23.09.2016 13:21 Merika Lanne / päivitetty 26.09.2016 08:59)

Porin taidemuseon uudessa näyttelyssä on taideteos, jossa on sata kiloa vihreitä banaaneja. Kypsät banaanit lahjoitetaan ruoka-apuna porilaisille.

kuva

Näyttelyssä banaanitaideteos on kaappi, jonka sisälle on ladottu sata kiloa vihreitä banaaneja. Kun banaanit kypsyvät, ne vaihdetaan uusiin vihreisiin banaaneihin. Vaihtoja tehdään viikoittain. Koska banaaneja ei haluta heittää roskiin, Porin taidemuseo etsi ja löysi taidebanaaneille uutta käyttöä. Ne lahjoitetaan ruoka-avuksi.

Teoksen taustalla on taiteilija Alina Chaiderovin (s. 1984) lapsuusmuistot Neuvostoliitossa, jossa banaaneita oli vain harvoin saatavilla. Jos banaaneja onnistuttiin jostain saamaan, säilytettiin niitä kaapissa kunnes ne olivat kypsiä syötäväksi.

Teoksen nimi on Before 1989 We Kept the Bananas in the Closet (Suom. ennen vuotta 1989 pidimme banaaneita kaapissa).


Ravinnepankki - ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke välittää banaanit Porin taidemuseolta ruoka-avun jakajille. Banaanit ilahduttavat syksyn mittaan mm. asukastuvilta ruoka-apua hakevia.

Syysloma keskeyttää ruoka-avun jakelun asukastuvilla

Koulujen toiminta-aikana lounaalta yli jäänyttä hävikkiruokaa jaetaan mm. Sampolan, Pihlavan ja Pormestarinluodon asukastuvilla. Seuraava tauko ruoka-avun jakelussa on koulujen syyslomalla 24.-28. lokakuuta. Ruoka-apua saa noin 800 hakijaa viikoittain.
Hakusana