Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Urheilukeskuksen pysäköintialueiden uudistaminen suunnitteilla

Urheilukeskuksen pysäköintialueiden uudistaminen suunnitteilla

(02.09.2016 15:18 Sari Kivioja / päivitetty 07.09.2016 11:59 Saija Laaksovirta)

Urheilukeskuksen pysäköintialueiden kunnostamistöitä suunnitellaan ja alueen asemakaavan muutos on parhaillaan käynnissä.

Kunnostamistöiden suunnittelu on vasta valmisteluvaiheessa mutta kaupungin katu- ja puistosuunnittelu toivoo, että töihin päästäisiin jo ensi vuoden aikana. Uusia pysäköintialueita suunnitellaan maauimalan ja Karhuhallin läheisyyteen. Maauimalan ja tennishallin väliin on suunniteltu linja-autopysäköintiä ja Stadionin aukion viereen pysäköintialuetta liikuntarajoitteisille.

Lisäksi urheilukeskuksen nykyisin jo käytössä olevia pysäköintialueita on tarkoitus jäsennellä uudestaan ja osin laajentaa. Suunnitelmissa pysäköintipaikkoja lisätään, kulkua ja käyttöä selkeytetään, aluetta vehreytetään ja valaistusta lisätään. Alueen käytettävyys ja turvallisuus tulee uudistusten myötä merkittävästi paranemaan. Muutossuunnitelmiin sisältyy lisäksi uudet kevyenliikenteen väylät Metsämiehentien ja Urheilutien varsille. Lisäksi esitetään mahdollisuus tennishallin laajennukselle metsän suuntaan.

Urheilukeskuksen asemakaavaluonnos on parhaillaan nähtävillä Porin kaupunkisuunnittelussa ja verkkosivuilla. Kaavaluonnos on osallisten ja myös muiden arvioitavissa 9.9.2016 asti.

kuva

Hakusana