Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Vanhempien roolia kartoitetaan kouluhyvinvointityössä

Vanhempien roolia kartoitetaan kouluhyvinvointityössä

(26.09.2016 13:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 26.09.2016 13:03)

Tutkimusmatka-kiertue pysähtyy keskiviikkona 28.9. Porissa. Vanhempainliitto tapaa päivän aikana kaupungin sivistysjohtoa sekä Ruosniemen koulun oppilaita ja opettajia.

Tänä syksynä käyttöön otetun perusopetuksen opetussuunnitelman mukaan huoltajien osallisuus on keskeinen osa koulun toimintakulttuuria. Opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että vanhemmille on tarjottava mahdollisuuksia tutustua koulun arkeen ja osallistua koulun toiminnan ja kasvatustyön tavoitteiden suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen yhdessä koulun henkilöstön ja oppilaiden kanssa.

Suomen Vanhempainliitto selvittää Tutkimusmatka-kiertueellaan vanhempien, koulutuksen järjestäjien, rehtoreiden ja opettajien sekä oppilaiden näkemyksiä siitä, miten opetussuunnitelman tavoitteet tällä hetkellä toteutuvat ja miten vanhempien osallisuutta voisi heidän mielestään parhaiten toteuttaa.

Keskiviikkoiltana 28.9. klo 18.00 järjestetään yhteistyössä Porin kaupungin sivistystoimen kanssa kaikille vanhemmille ja vanhempaintoimijoille avoin ilta, jossa kuullaan ja keskustellaan vanhempien roolista kouluhyvinvointityössä.


Hakusana