Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Viikkarin Valkaman seniorineuvola tarjoaa apua ikäihmisille

Viikkarin Valkaman seniorineuvola tarjoaa apua ikäihmisille

(08.09.2016 15:15 Salla Rajala / päivitetty 09.09.2016 12:12 Saija Laaksovirta)

Porin perusturvakeskus avaa uuden palvelun senioreiden avuksi. Avopalvelukeskus Viikkarin Valkamaan sijoittuva seniorineuvola on matalan kynnyksen palvelupiste, joka tukee ikäihmisten hyvinvointia, omaehtoista terveyden edistämistä ja reagoi toimintakyvyn muutoksiin varhaisen puuttumisen keinoin.

– Toiminnan tavoitteena on tukea ikääntyvän ihmisen kotona asumista ja omatoimisuutta sekä ohjata henkilö tarkoituksenmukaisten palvelujen piiriin, vanhuspalveluiden päällikkö Tarja Hagback kertoo.

Seniorineuvolassa kiinnitetään huomiota muun muassa asiakkaan toimintakykyyn ja sen muutoksiin sekä liikkumiseen, ravitsemukseen ja hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen tukemiseen. Käynnillä hoituvat tarvittaessa myös verenpaineen, verensokerin ja hemoglobiinin mittaukset.

Lisäksi voidaan tehdä penimuotoisia toimenpiteitä kuten ompeleiden poistoja, korvahuuhteluita tai injektioiden antamisia. Sen sijaan vaativat haavahoidot ja akuutit sairauden hoidetaan edelleen hyvinvointikeskuksissa, joissa on mahdollisuus lääkärin konsultaatioon.

Seniorineuvolan palvelut on suunnattu kaikille porilaisille, ulvilalaisille ja merikarvialaisille ikäihmisille ja ne ovat maksuttomia. Seniorineuvola on avoinna 12. syyskuuta alkaen maanantaista perjantaihin kello 8.15–15.30.

Vastaanotto toimii ilman ajanvarausta aamupäivisin kello 8.15–11 ja iltapäivisin ajanvarauksella. Ajan varaaminen onnistuu puhelimitse numerosta 044 701 0809. Käyntiosoite on Juhana Herttuankatu 17, Pori.


Hakusana