Etusivu > Uutiset > 2016 > 09 > Yyterin kehittämisestä huolehditaan myös jatkossa

Yyterin kehittämisestä huolehditaan myös jatkossa

(01.09.2016 10:07 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 01.09.2016 10:19)

Konkreettisia tekoja, kehittämistä ja tietoisuuden lisäämistä – sitä Yyteri saa varmasti osakseen myös tulevaisuudessa.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta.

Porin kaupunginvaltuuston seminaarissa pohdittiin kesäkuun alussa Yyterirullauksen yhteydessä alueen jatkoa ja kehittämistä. Selvä yhteinen tahtotila kävi nopeasti ilmi ja toiveena on, että yksi taho ottaisi tulevaisuudessa kopin Yyteristä kokonaisuutena. Tällä hetkellä alueella on monta toimijaa. Ympäristövirasto huolehtii luonnosta, tekninen palvelukeskus alueen huoltotöistä ja Porin Seudun Matkailu Oy MAISA matkailupuolesta.

#yyterirullaus-kampanjan myötä kiinnostus Yyteriä kohtaan on herännyt myös aivan uudenlaisissa verkostoissa.

- Minuun on ottanut suoraan yhteyttä yksi iso ja merkittävä taho, joka on Yyteristä selvästi kiinnostunut. Olen myös saanut yhteydenottoja laajemminkin liittyen Poriin tapahtumakaupunkina, kertoo Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Uuden Porin rakentamisen yhteydessä myös Yyterin kaltaisella paikalla on erilainen merkitys kuin aiemmin. Kaupungin perustehtävänä on elinvoimaisuuden edistäminen ja siihen Yyterissä on valtavat mahdollisuudet. Sitä kautta Yyteri voidaan nähdä kaupungille myös strategisesti merkittävänä alueena.Kehitystä suunnitellaan pitkälle aikavälille

Kaupunginvaltuutetun Helvi Wallin mukaan ajatuksena on, että Yyterin alueelle voitaisiin tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia, jonka myötä vuoteen 2019 asti Yyterin kehittämiseen saataisiin budjetoitua vuosittain 50 000 euroa.

- Tulevaisuudessa Yyterin alueen palvelutarjonta varmasti lisääntyy. Alueen kehittämiseen tulee sitoutua ja tukea sitä myös jatkossa, kertoo Walli.

Yyterirullaus-kampanjan ideoijat Bergroth-Lampinen ja Walli puhuvat ainutlaatuisen luonnon puolesta. Luontoretkeilyä ja erilaisia aktiviteetteja riittää Yyterissä ympäri vuoden.

Kesäkuun alussa käynnistynyt #yyterirullaus-kampanja on nyt päättynyt. Kampanjan tarkoituksena oli nostaa Yyteriä esiin, saada rullausnäytteitä Yyterin hiekoilta ja osallistaa kuntalaisia alueen kehittämiseen. Kampanja oli osa #poriuudistuu-kokonaisuutta.

Porin kaupungin viestintä teki aiheesta yli 20 nettiuutista pori.fi:hin ja nosti Yyteriä kampanjan merkeissä kaupungin sosiaalisen median välineissä. Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan Yyterin kylpyläpaketti kahdelle. Voittaja julkistetaan syyskuun alkupuolella.

Porin kaupunki kannustaa kuntalaisia hyödyntämään Yyteriä ympäri vuoden. Ideoita Yyterin harrastusmahdollisuuksiin löytyy esimerkiksi osoitteesta visityyteri.fi.

kuva Kaupungin #yyterirullaus-näyte. Kuva: Saija Laaksovirta.Hakusana