Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > TV-kokki Alex Nurmi neuvoo tähteiden hyödyntämisessä Hävikkimarkkinoilla

TV-kokki Alex Nurmi neuvoo tähteiden hyödyntämisessä Hävikkimarkkinoilla

(10.10.2016 14:52 Tiina.M Toivonen / päivitetty 13.10.2016 09:08 Saija Laaksovirta)
kuva

Jääkaapin sisältö kannattaa hyödyntää viimeiseen muruseen asti, sillä ruoan heittäminen roskiin on myös rahan haaskausta. Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen porilaisille tarjoilee TV:stä tuttu kokki Alex Nurmi marraskuun alussa järjestettävässä tapahtumassa. Työnäytöksissä paneudutaan tähteiden hyödyntämiseen ja maistiaisiakin on luvassa. Maksuton yleisötapahtuma järjestetään perjantaina 4.11. klo 11-19 Porin Puuvillassa.

Tapahtuman teemoja ovat ruokahävikin vähentäminen, vastuullinen kuluttaminen ja kierrätys. Tapahtuma kokoaa yhteen teemojen parissa työskenteleviä toimijoita tarjoten yleisölle monipuolisen kattauksen aiheesta.

Tapahtuman järjestää Ravinnepankki - ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke, jota toteutetaan Porin kaupungin ja Ympäristöministeriön rahoituksella vuosina 2015-2016. Hankkeessa on saatu aikaan ylijäävän kouluruoan jakelu asukastuvilla ja yhdistysten toimipaikoissa, perustettu Kompostointipuisto Poriin sekä järjestetty kursseja ja ekokutsuja, joilla on perehdytty ruokahävikin vähentämiseen kotona.

Lue lisää tapahtumastaHakusana