Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Ilmanmittausasema vaihtoi paikkaa Paanakedonkadulle

Ilmanmittausasema vaihtoi paikkaa Paanakedonkadulle

(24.10.2016 15:15 Merika Lanne / päivitetty 24.10.2016 15:24 Saija Laaksovirta)

Itätullin ilmanlaadunmittausasema on siirretty maanantaina Paanakedonkadun varteen. Mittausasemalle etsittiin uusi paikka, koska Itätullin entisen päiväkodin tontille Mikonkadun varteen on suunnitteilla uudisrakennus.

Aseman siirto on aiheuttanut katkoksen ilmanlaadun mittauksissa. Tuloksia saadaan jälleen keskiviikkona ja ne näkyvät verkossa osoitteessa ilmanlaatu.fi.

Mittausasemalla tarkkaillaan ilmanlaatua: mitattavat komponentit ovat pienhiukkaset, hengitettävät hiukkaset, otsoni, rikkidioksidi sekä typenoksidit. Mittaustulokset kertovat millaista ilmaa porilaiset hengittävät keskustassa. Tulosten perusteella porilaisia varoitetaan, jos ilmanlaatu heikkenee ja aiheuttaa vaikeuksia hengitysteihin liittyvistä sairauksista kärsiville.

kuva

Taidetta seinissä

Taiteilijaryhmä aQARTetti on toteuttanut neljä vuodenaikaa mittausaseman seiniin. Teoksesta saa parhaan kuvan, kun kiertää kävellen mittausaseman ympäri. Taideteos on toteutettu yhteistyössä Porin kaupungin ympäristöviraston ja taiteilijaryhmä aQARTetin kanssa.

aQARTetti on neljän porilaisen taiteilijan ryhmä, johon kuuluvat Oili Elo, Anja Lamminen, Ulla Lampinen ja Kristiina Siirto-Honkanen. Ryhmään kuuluville taiteilijoille on yhteistä rakkaus akvarelliin, sen monipuolisuuteen, värien läpikuultavuuteen ja lumovoimaan. He ovat aloittaneet yhteistyönsä vuonna 2011.Hakusana