Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Ilmastotalkoissa taloutta ja etiikkaa

Ilmastotalkoissa taloutta ja etiikkaa

(24.10.2016 11:36 Anu Pujola / päivitetty 24.10.2016 11:40)

Ilmastotalkoot Satakunnassa -koulutustilaisuus järjestetään keskiviikkona 9.11. klo 9–14.30 Rauma-salissa.

Järjestyksessään jo kahdeksas Ilmastotalkoot-koulutustilaisuus järjestetään tänä vuonna aiemmista vuosista poiketen Raumalla. Porista on järjestetty ilmainen linja-autokuljetus tapahtumaan. Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Satahima – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa -hanke, jossa myös Rauman kaupunki on mukana.

Aamupäivän osiossa tarkastellaan ilmastonmuutoksen suhdetta ja vaikutuksia talouteen. Iltapäivässä Kallion kirkkoherra, ja YleLeaks-ohjelmassa koomikkona esiintynyt, Teemu Laajasalo pohdiskelee ilmastonmuutosta eettisestä näkökulmasta. Tilaisuudessa jaetaan myös HINKU-kunniakirjat raumalaisille yrityksille, jotka ovat lähteneet mukaan vähentämään päästöjään ja hillitsemään ilmastonmuutosta.

Rauman ja Porin kaupungit ovat mukana HINKU- eli hiilineutraalit kunnat -verkostossa. Verkostoon liittyneet kunnat tavoittelevat 80 prosentin vähennystä ilmastonmuutosta aiheuttavien kasvihuonekaasupäästöjen määrissä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasoon verrattuna. Koska kaupunkiorganisaation osuus alueen päästöistä on vain noin 5–10 prosenttia, on tärkeää saada mukaan päästövähennystalkoisiin alueen muita toimijoita, kuten alueen asukkaat ja yritykset.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään 1.11. tarjoilujen ja linja-autokyydin järjestämiseksi. Tapahtumaan ilmoittaudutaan alla olevan linkin kautta. Lisätietoja linja-autokyydin aikataulusta ja reitistä löytyy sähköisestä ilmoittautumislomakkeesta.

Katso tilaisuuden ohjelma

Ilmoittaudu tilaisuuteen (viimeistään 1.11.)


kuva


Hakusana