Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Kaupunki haastaa koululaiset mukaan #poriuudistuu-kokonaisuuteen

Kaupunki haastaa koululaiset mukaan #poriuudistuu-kokonaisuuteen

(19.10.2016 09:17 Saija Laaksovirta / päivitetty 19.10.2016 09:17)

Porin koulujen 6. ja 9. luokkalaiset on aktivoitu mukaan kaupungin kehittämiseen. Koululaisilta toivotaan Pori-tarinoita joko kirjoitelman tai videon muodossa.

Työskentelyn tueksi heille annettiin aiheiksi pohtia unelmiensa Poria, parhaita asioita Porissa sekä Suomi 100 –teemaa ja pian 460-vuotiasta Poria mukaillen myös kaupungin tulevaisuutta. Tuotoksien tekemiseen on annettu aikaa vuoden 2016 loppuun asti.

Pääpalkintona kilpailussa on noin 10 parhaalle kirjoittajalle tai videon toimittaneelle vierailu kaupungintalolla. Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on mukana tapaamassa koululaisia. Ohjelmassa on tuolloin mehu- ja keksitarjoilua sekä tutustumista kaupungintaloon.

Parhaita tarinoita ja videoita tullaan julkaisemaan kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa alkukevään aikana.

– Tulevaisuus on nuorten. Yhteisöllisyyttä on hyvä harjoitella ja harjoittaa jo nuoresta iästä alkaen, toteaa projektipäällikkö Esa Lunnevuori.

Ideoita kerätään myös kaupunkilaisilta

Kaupunkilaisia on kannustettu ideoimaan ja jakamaan ajatuksia tulevaisuuden Porin rakentamiseksi. Ideoiden, ajatusten tai vaikka kokonaisen Pori-tarinan jakaminen onnistuu sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #poriuudistuu käyttäen tai lomakkeen avulla osoitteessa pori.fi/poriuudistuu vielä lokakuun loppuun asti. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkintopaketti.

– Jokaisen asukkaan, asiakkaan ja vaikkapa satunnaisen kävijän mielipide on tärkeä. Toivomme, että kaikki yhdessä olemme rakentamassa yhteistä, vahvaa Pori-tarinaa. Tarinassa on monta lukua, koska Pori ja Pori-tarina on moni-ilmeinen. Muun muassa uutta kaupunkistrategiaa laadittaessa tullaan ideoita kuuntelemaan herkällä korvalla. Anna äänesi kuulua, nyt se on helppoa, kannustaa Lunnevuori.

Kaupunkilaisten ajatusten pohjalta tullaan toteuttamaan kootusti uutisia, jotka selvittävät esiin nousseiden aiheiden nykytilaa ja tulevaisuutta. Myös sidosryhmiä ja eri alojen asiantuntijoita tullaan hyödyntämään jatkossa #poriuudistuu-ideoinnissa vieraskynä-videoiden muodossa.

Porin kaupunkiorganisaatio uudistetaan ja samalla kaupungin tehtäviä ja roolia mietitään uudelleen. Organisaatiorakenteen lisäksi uudistuksen alla ovat myös johtaminen, kaupunkistrategia ja brändi. Tulevaisuuden Poria tehdään #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Organisaatiorakenteen uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan kokonaisuutena 1.6.2017 alkaen.


Hakusana