Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Lähde liikkeelle, kulttuuria tarjolla läpi syksyn

Lähde liikkeelle, kulttuuria tarjolla läpi syksyn

(20.10.2016 09:22 Saija Laaksovirta / päivitetty 20.10.2016 09:22)

Kirjastojen ja museoiden aukioloajoissa esiintyy syksyn aikana poikkeuksia, mutta samalla avautuu mahdollisuuksia tutustua vuorotellen kaupungin moniin kirjastoihin ja erilaisiin museoihin.

Porin pääkirjasto on avoinna loppuvuoden ajan maanantaista torstaihin kello 9-19, perjantaisin kello 9-17 ja lauantaisin kello 9-15. Osa lähikirjastoista on syksyllä suljettuna kahden viikon ajan ja kirjastojen aukioloajoissa voi olla muutoksia.

– Suosittelen tutustumaan Porin kirjastoihin, sillä kirjastot ovat erilaisia ja niissä on erilaista materiaalia. Seikkailen itsekin usein eri kirjastoissa. Myös Puuvillan pop-up-kirjastossa kannattaa piipahtaa, muistuttaa kulttuurijohtaja Jaana Simula.

Porin kirjastot kuuluvat Satakirjastot-verkostoon ja Satakirjasto palvelee kätevästi verkossa. Lainojen uusiminen, aineistojen varaaminen sekä E-kirjojen hyödyntäminen onnistuvat näppärästi verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Museoissa riittää nähtävää


Satakunnan Museon Hallituskadun toimipiste palvelee normaalisti marraskuun alkupuolelle asti. Toimipisteen näyttelyt sulkeutuvat 7.11. alkaen loppuvuoden ajaksi, sillä uuden perusnäyttelyn rakentaminen on täydessä vauhdissa. Satakunnan Museon suositut luennot siirtyvät syksyn ajaksi Rosenlew-museoon.

– Rosenlew-museo on ikään kuin hieman tuntemattomampi timantti. Satakunnan Museon tarjonta on laajaa, joten nyt on hyvä hetki kurkistaa Rosenlew-museoon, Luontotalo Arkkiin sekä Rakennuskulttuuritalo Toivoon, jotka ovat avoinna normaalisti koko syksyn. Näyttelyitä ja tapahtumia on luvassa tuttuun tapaan, kertoo Simula.

Poriginal-galleria on normaalisti avoinna lokakuun ajan. Porin Taidemuseo on suljettuna syysloman sekä 16.-29.12, mutta marraskuussa näyttelyitä pääsee ihastelemaan normaalisti.

Kulttuuritalo Anniksella pakerretaan Steb by step –hankkeen parissa, Porin taidekoululla touhutaan normaalisti ja Vauvojen värikylpy-työpajat toteutuvat. Pori Sinfoniettan konsertit järjestetään syksyn aikana suunnitellusti.


Hakusana