Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Länsi-Porin päiväkodin rakennustyö sulkee Vähäraumantien

Länsi-Porin päiväkodin rakennustyö sulkee Vähäraumantien

(12.10.2016 09:15 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.10.2016 09:15)

Rakennustyöt ja niiden myötä Vähäraumantien sulkeminen liikenteeltä aiheuttavat muutoksia niin linja-autoreitteihin kuin yksityisautoilijoille. Rakentaminen alkaa tämänhetkisen tiedon mukaan marraskuun alkupuolella.

Päiväkotirakennus tulee sijoittumaan osittain Vähäraumantien päälle, minkä vuoksi tie tullaan sulkemaan moottoriajoneuvoliikenteeltä rakennustöiden alkaessa. Vähäraumantien varressa oleva nykyinen kävely- ja pyörätie säilyy paikallaan ja on käytettävissä normaalisti rakennustöiden aikana.

– Vähäraumantien sulkeminen perustuu myös voimassaolevaan asemakaavaan, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Linja-autoreittien muutokset koskevat kaikkia Meri-Poriin suuntautuvia linjoja 30-41, jotka siirretään ajettavaksi Nupurintien kautta ja siitä edelleen perusreiteilleen. Länsi-Porin aluetta palvelevat linjat 3, 7, 16 ja 27 siirtyvät myös käyttämään Nupurintien reittiä korvaavana yhteytenä perusreiteille. Nupurintien reitti on väliaikainen ratkaisu.

Myös kaikki muu moottoriajoneuvoliikenne siirtyy uusille reiteille. Suositeltavia reittejä Länsi-Porin suuntaan ovat Professorintie ja Tuorsniementie-Länsiväylä-Suruttomientie. Länsiväylän valmistuttua välillä Tuorsniementie-Pörkkinäistentie kaikki moottoriajoneuvoliikenne siirtyy Länsiväylän kautta ajettavaksi.

Päiväkodissa tulee olemaan 6 yksikköä ja yhteensä 120 lasta. Rakennuslupa on parhaillaan rakennusvalvonnan käsittelyssä. Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan marraskuun alkupuolella 2016 ja kohde valmistuu jouluna 2017.

Porin kaupunginvaltuusto päätti 14.12.2015 Länsi-Porin päiväkodin rakentamisesta Vähärauman koulun viereiselle tontille. Päiväkodin toteuttaa YH-Asunnot Oy:n tytäryhtiö Kiinteistö Oy Porin päiväkodit. Rakennuttajana hankkeessa toimii YH-Asunnot Oy.


Hakusana