Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Mangatapahtuma Nipporissa paneutudaan koulumaailmaan

Mangatapahtuma Nipporissa paneutudaan koulumaailmaan

(03.10.2016 12:51 Saija Laaksovirta / päivitetty 03.10.2016 15:41)

Supersuosittu mangatapahtuma Nippori järjestetään lauantaina 8.10.2016 kello 12–21. Nippori on tänä vuonna teemaltaan koulumaailmassa.

Tapahtuma alkaa kello 12 Porin kaupunginkirjastossa ja edellisvuosien tapaan kello 15 siirrytään Porin keskustan Nuorisotalolle, missä tapahtuma kestää iltayhdeksään saakka huipentuen Polygon Blackin konserttiin.

Keskustelua, sushia, cossausta ja metallisia pelimusiikkicovereita

Ohjelmaan on tänä vuonna yleisön pyynnöstä lisätty useita luentoja ja japaninkielinen keskustelupiiri. Tapahtumassa pääsee lisäksi mm. häntä- ja korvatyöpajaan, sushityöpajaan, kirppisostoksille, pelaamaan, laulamaan karaokea, kuuntelemaan vinkkausta ja katsomaan maskeerausnäytöstä.

Cosplay-kisoja on kaksi. Ensimmäinen kisa tuomaroidaan Nuokkarilla vielä samana iltana ja toinen kisa käydään Porilaine-lehden verkkosivuilla yleisöäänestyksellä seuraavalla viikolla. Nippori huipentuu Polygon Black -yhtyeen konserttiin. Vuonna 2014 perustettu bändi soittaa videopelimusiikkien rock- ja heavymetallicovereita.

Pääsymaksuton tapahtuma tuo osanottajia eri puolilta Suomea

Nippori on ainut pääsymaksuton ja ikärajaton Con-tyyppinen manga- ja animetapahtuma Suomessa. Tästä syystä osanottajia tulee vuosittain myös eri puolilta Satakuntaa ja Suomea. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan noin kahtasataa osanottajaa.

Nipporin ohjelma, ilmoittautumiskäytännöt ja lupalaput alle 18-vuotiaille on luettavissa ja tulostettavissa sivuilla nipporipori.blogspot.fi.

Tapahtuman järjestävät Jinsei ry - Porin anime- ja mangaklubi, Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Porin kaupungin vapaa-aikavirasto. Yhteistyössä ovat mukana myös Porilaine, Tracon, Cosplay Finland Tour, Satakunnan Martat ja Kirjaston kahvila. NIPPORI-tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 2009 valtakunnallisen nuorten verkkodemokratiapalvelu Aloitekanavan kautta, nykyisin www.nuortenideat.fi.


Hakusana