Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Porin perusturva laajentaa tekstiviestimuistutusten käyttöä

Porin perusturva laajentaa tekstiviestimuistutusten käyttöä

(13.10.2016 08:17 Salla Rajala / päivitetty 13.10.2016 08:19)

Lääkärille, sairaanhoitajalle ja neuvolan terveydenhoitajalle varatuista ajoista muistutetaan jatkossa asiakkaita tekstiviestitse.

– Suun terveydenhuollossa keväästä asti käytössä ollut tekstiviestimuistutus varatusta vastaanottoajasta on toiminut hyvin ja asiakaspalaute on ollut myönteistä, kertoo osastonhoitaja Hannele Oksanen.

Toimintaa laajennetaan nyt koskemaan myös lääkärin, sairaanhoitajan ja neuvolan terveydenhoitajan vastaanottoaikoja. Ensimmäiset tekstiviestimuistutukset ovat lähteneet Merikarvian terveysaseman ja neuvolan asiakkaille. Toimintaa laajennetaan tasaisessa tahdissa viikoittain koskemaan kaikkia avoterveydenhuollon ja avosairaanhoidon toimipisteitä.

– Seuraavaksi vuorossa ovat Noormarkun neuvolat ja lääkärin vastaanotot. Sen jälkeen siirrymme toteuttamaan uudistusta Pohjois-Poriin.

Tekstiviestimuistutuksiin siirtyminen pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti. Lääkärit ja sairaanhoitajat liikkuvat paljon eri toimipisteiden välillä, joten muistutus antaa asiakkaalle varmistuksen asiointipaikasta. Muistutuksen avulla pyritään vähentämään peruuttamattomien poisjääntien määrää sekä varmistamaan, että potilas ja vastaanottaja ovat samassa toimipisteessä oikeaan aikaan.

Palvelussa asiakas saa tekstiviestimuistutuksen kahta päivää ennen varattua aikaa. Viesti lähetetään asiakkaan asiakastiedoissa ilmoittamaan kännykkänumeroon. Viestissä näkyy muistutus ajanvarauksesta, vastaanottopaikan nimi, päivä, vastaanottoaika sekä peruutuksiin ja tiedusteluihin tarvittava keskitetyn ajanvarauksen numero 02 621 5000.

Mikäli asiakas ei halua saada muistutusta tekstiviestitse, voi hän ilmoittaa siitä vastaanottokäynnin yhteydessä ja toiminto voidaan ottaa hänen osaltaan pois käytöstä.

– Oma kokemukseni muistutuskäytännöstä on positiivinen. On kätevää, kun ajan ja paikan voi aina tarkistaa viestistä, kertoo Oksanen.

Peruuttamattomasta poisjäännistä lääkärin vastaanotolla peritään 51,40 euron maksu.


Hakusana