Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Porin yt-neuvottelut alkoivat – lomautuksia tai irtisanomisia ei tule

Porin yt-neuvottelut alkoivat – lomautuksia tai irtisanomisia ei tule

(05.10.2016 15:56 Salla Rajala / päivitetty 05.10.2016 16:00)

Porin kaupunki pyrkii kehittämään palveluitaan ja toimintamallejaan sekä vastaamaan sote- ja maakuntauudistuksen tuomaan muutokseen. Uutta työtapaa odotetaan noin 3500 työntekijältä, joita yt-neuvottelut koskevat. Lomautuksia tai irtisanomisia ei tule.

Kaupunkitason aloituskokous pidettiin keskiviikkona 5. lokakuuta. Hallintokuntatason neuvottelut aloitetaan kahden viikon sisällä siitä. Työpaikkatason vuoro on puolentoista viikon sisällä viimeksi mainitusta. Kaupunkitason päätöskokous pidetään torstaina 15. joulukuuta.

Uudessa organisaatiossa kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuuteen muodostetaan aiempaa vähemmän luottamushenkilötoimielimiä ja käyttöön otetaan yhden kaupunginjohtajan malli. Toimialoja on viisi: sosiaali ja terveys, sivistys, tekninen, ympäristö ja konsernihallinto. Niitä leikkaavat ohjauksen kautta elinvoima, hallinto, henkilöstö ja talous, ICT, omistajaohjaus ja viestintä.

Virastopäälliköitä on ohjeistettu tekemään yksilöidyt suunnitelmat toimialakohtaista syvempää organisaatiota varten yhdessä henkilöstön ja projektipäällikkö Esa Lunnevuoren kanssa.

– Organisaation on oltava selkeä, prosesseihin perustuva ja läpinäkyvä. Periaatteena on hallintotasojen vähentäminen. Pääsääntönä pidetään, etteivät tilaaja-tuottajamalli ja sisäinen laskutus kuulu toimintatapaan.

Uusi organisaatio aloittaa toimintansa 1.6.2017.

Yt-neuvotteluiden etenemisestä tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään perjantaina 4. marraskuuta pidettävän kaupunkitason neuvottelun jälkeen.


Hakusana