Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > #poriuudistuu, Elina Wallin: Porissa saa olla oma itsensä

#poriuudistuu, Elina Wallin: Porissa saa olla oma itsensä

(14.10.2016 14:00 Saija Laaksovirta / päivitetty 14.10.2016 14:44)

Tykkää omast rauhast ja ol koton. Sannoo kipakasti miälipittee. Sellainen porilainen on murrekirjailija ja -pakinoitsija Elina Wallin.

Ihmiset tekevät kaupungin ja ovat Wallinin mukaan Porissa myös parasta.

– Tyhjähän tämä muuten olisi. Kaupungin henki kumpuaa sisältäpäin ja rakentuu ihmisistä. Porissa on luottamuksellinen ilmapiiri ja kaupungin tuttuus on minulle tärkeää. Ne tuovat turvallisuutta.

Puhuttaessa kaupungin kehittämisestä, tuo Wallin painokkaasti esiin muutamiakin näkökohtia. Taloustilanne on vaikea ja poliittisella kentällä tapa hoitaa isoja asialinjoja kummastuttaa.

– Toivon, että päätöksenteossa päättäjien kesken vallitsisi selkeä yhteinen linja ja suoraselkäisyys.

"Mitä enemmän paikallisia yrittäjiä käytetään, sitä paremmin kaupunki voi"

Naapurikunnista olisi hyvä ottaa mallia, erityisesti elinkeinoelämän osalta. Elinkeinoelämän menestys heijastuu myös yleiseen hyvinvointiin. Wallin korostaa paikallisten yrittäjien merkitystä Porissa. Esimerkin hän antaa läheltä ja tuoreeltaan.

– Uusi murteellinen lastenkirjani Semmoset ja Tommoset – Tapleti arvotus on tuotettu paikallisin voimin, verotuloa tuottaen. Maksan itse yrittäjänä verot tänne, Heli Laaksonen on kuvittanut teoksen, kirjan painatus on porilaisen painoyrityksen Brand ID:n käsialaa. Lisäksi kirjan myynti työllistää paikallisia kirjakauppiaita ja muita jälleenmyyjiä, palvellen näin myös paikallisia lukijoita, kertoo Wallin.

kuva Kuva: Miikka Lappalainen
Kulttuurikenttä voimissaan

Porissa on vahva kulttuurikenttä, hienot luontokohteet sekä vetovoimaisia tapahtumia, joita tulee myös koko ajan lisää. Porissa on mahdollisuus järjestää isojakin tapahtumia ja tässä suhteessa kaupunki on onnistunut monessa.

– Kulttuuritoimintaa on paljon ja kaupunki on siinä suurin mahdollistaja.

Wallin on ollut aikanaan mukana kaupungin tulevaisuustoimikunnassa. Silloin kirjoitettiin päivä vuoteen 2030.

– Yksi asia tässä kirjoituksessa pitää paikkaansa edelleen. Rohkeus. Pori on rohkeiden ihmisten kaupunki.

Tämä asenteen Wallin soisi säilyvän myös tulevaisuuteen. Kaupungissa riittää yrittäjiä, tempauksia ja tapahtumia.

Tulevaisuus vaatii tarkastelua

Kaupungin tulevaisuus tarvitsee Wallinin mukaan päätöksiä, jotka eivät tukahduta tulevaa. Omaa toimintaa pitäisi osata katsoa myös ulkopuolelta.

– Pori merkitsee minulle ihan kaikkea. Katselen kaupunkia karhumaisin silmin. Täällä on lähes kaikki tärkeimmät ihmiset ympärillä, ja tänne tieni johtaa myös aina takaisin.

– Koen, että itsetuntoni vahvistuu Porissa. Täällä ei hävetä olla oma itsensä!

Tunnettujen porilaisten tarinat ovat osa #poriuudistuu-haastetta. Porin kaupunkiorganisaatio uudistetaan ja samalla kaupungin tehtäviä ja roolia mietitään uudelleen. Tulevaisuuden Poria tehdään #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Organisaatiorakenteen uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan kokonaisuutena 1.6.2017 alkaen.

Porin kaupunki haastaa asukkaat mukaan tulevaisuuden Porin tarinan kirjoittamiseen. Kaupunkilaiset saavat kertoa Porista juuri niin kuin he sen itse kokevat. Osallistu Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa jakamalla video, kuva tai kirjoitus aihetunnisteella #poriuudistuu tai jätä ideasi #poriuudistuu-sivujen kautta 31.10.2016 mennessä.


Hakusana