Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > #poriuudistuu, Kirsi Alm-Siira: Pori-nuotti pysyy puheessa

#poriuudistuu, Kirsi Alm-Siira: Pori-nuotti pysyy puheessa

(07.10.2016 14:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 07.10.2016 14:50)

Uutistoimittaja ja -ankkuri Kirsi Alm-Siira on kotoisin Noormarkusta. Hänen puheessaan kuuluu yhä Porin murre ja nuotti, eikä hän ole pyrkinytkään niistä koskaan eroon.

– Olen juuristani ylpeä porilainen. Vieläkin, kun ajelen pääkaupungista kakkostietä Poriin, tunnen meneväni kotiin, vaikka olen asunut Helsingissä 15 vuotta.

Isot tapahtumat, kuten Jazzit, SuomiAreena, erilaiset urheilutapahtumat ja tempaukset ovat hyvä osoitus siitä, että Porissa jaksetaan ja osataan.

– Pidetään lisäksi nuoret tavalla tai toisella Porissa, esimerkiksi tarjoamalla koulutuspaikkoja ja kehittämällä uusia, mielekkäitä työpaikkoja.

Kaupungin kehittämisen osalta nousee esiin myös hyvinvointi. Kaikki hyvinvointi lähtee siitä, että ihmisillä on hyvä olla. Ihmiset voivat pahoin, jos perusasiat eivät ole kunnossa.

– Vaikea juttu, sillä esimerkiksi korkeat työttömyysluvut eivät korjaannu hetkessä. Varsinkin huonoina taloudellisina aikoina jonkunlaista yhteenhiilenpuhaltamisen-mentaliteettia pitäisi nostaa. Sellaista, että pidettäisiin vähän enemmän toinen toisistamme huolta.

Tulevaisuuden Porin Alm-Siira toivoo olevan vieläkin elävämpi, iloisempi ja värikkäämpi kaikin puolin.

– Pidän Porissa erityisesti ihmisistä. Vaikka meitä sanotaankin välillä kateellisiksi ja juroiksi, itselläni on toisenlainen näkemys. Mielestäni porilaiset ovat pääosin huumorintajuista ja välitöntä sakkia.

– Pori ja synnyinpaikkani Noormarkku ovat vahva osa identiteettiäni. Valitettavasti omien töiden sekä lasten koulunkäynnin ja harrastusten takia, en ehdi kotikonnuille niin usein kuin haluaisin.

Tunnettujen porilaisten tarinat ovat osa #poriuudistuu-haastetta. Porin kaupunkiorganisaatio uudistetaan ja samalla kaupungin tehtäviä ja roolia mietitään uudelleen. Tulevaisuuden Poria tehdään #poriuudistuu-sateenvarjon alla. Organisaatiorakenteen uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan kokonaisuutena 1.6.2017 alkaen.

Porin kaupunki haastaa asukkaat mukaan tulevaisuuden Porin tarinan kirjoittamiseen. Kaupunkilaiset saavat kertoa Porista juuri niin kuin he sen itse kokevat. Osallistu Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa jakamalla video, kuva tai kirjoitus aihetunnisteella #poriuudistuu tai jätä ideasi #poriuudistuu-sivujen kautta 31.10.2016 mennessä.

kuva Kuva: Marianne Ståhl


Hakusana