Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Pure taidetta Hävikkimarkkinoilla marraskuussa

Pure taidetta Hävikkimarkkinoilla marraskuussa

(10.10.2016 16:50 Tiina.M Toivonen / päivitetty 31.10.2016 08:59 Tiina.J Lehtonen)

Yleisöllä on varsin harvinainen tilaisuus maistaa taidetta 4. marraskuuta pidettävillä Hävikkimarkkinoilla. Porin taidemuseo on mukana markkinoilla PURE TAIDETTA -teemalla. Tempauksen takana on taidemuseossa parhaillaan näytillä oleva taideteos, joka pitää sisällään 100 kiloa banaaneja. Teos herättelee ymmärtämään, että se mikä meille on arkista, voi olla tavoittamatonta jollekin muulle.

kuva

Maksuton yleisötapahtuma järjestetään perjantaina 4.11. klo 11-19 Porin Puuvillassa. Tapahtuman teemoja ovat ruokahävikin vähentäminen, vastuullinen kuluttaminen ja kierrätys. Tapahtuma kokoaa yhteen teemojen parissa työskenteleviä toimijoita tarjoten yleisölle monipuolisen kattauksen aiheesta.

Tapahtumassa päästään tutustumaan myös kouluruokaan, kun Porin Palveluliikelaitos tarjoilee maistiaisia kouluruoasta. Kierrätysradiosta tutuiksi tulleet kierrätysneuvokset Pertti Harju ja Jari Lampinen palaavat estradille kierrättämään ihmisten nurkissa lojuvia tarpeettomia tavaroita, ja TV-kokki Alex Nurmi neuvoo tähteiden hyödyntämisessä, jotta ruokaa ei tarvitse heittää roskiin.

Tapahtuman järjestää Ravinnepankki - ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke, jota toteutetaan Porin kaupungin ja Ympäristöministeriön rahoituksella vuosina 2015-2016. Hankkeessa on saatu aikaan ylijäävän kouluruoan jakelu asukastuvilla ja yhdistysten toimipaikoissa, perustettu Kompostointipuisto Poriin sekä järjestetty kursseja ja ekokutsuja, joilla on perehdytty ruokahävikin vähentämiseen kotona.

Lue lisää tapahtumasta


Hakusana