Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Reseptien uusiminen onnistuu syksyn aikana kätevimmin verkossa

Reseptien uusiminen onnistuu syksyn aikana kätevimmin verkossa

(11.10.2016 09:18 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.10.2016 09:21)

Omat sähköiset reseptinsä voi uusia helposti netissä Omakanta.fi-palvelun avulla. Palvelu otettiin valtakunnallisesti käyttöön vuosi sitten. Vaivaton ja maksuton uusimiskäytäntö on tarjolla myös Porin perusturvakeskuksen asiakkaille.

Reseptin uusiminen onnistuu osoitteessa www.kanta.fi lähettämällä sähköisen reseptin uusimispyynnön.

- Reseptin uusimispalvelu oli odotettu uudistus ja se on otettu hyvin käyttöön yhteistoiminta-alueella, kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto sanoo.

Vaikka reseptin voi uusia Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla myös apteekin välityksellä, terveysaseman asiakaspalvelussa tai soittamalla keskitetyn ajanvarauksen numeroon (02) 621 5000, kannustetaan perusturvassa Omakanta-palvelun käyttöön. Erityisesti tätä vaihtoehtoa painotetaan Porin kaupungin henkilöstön lomautusten aikana loka-joulukuussa.

- Lääkärit varaavat syksyn aikana aiempaa enemmän työaikaa sähköisten reseptien uusimiseen. Reseptit uusitaan säännönmukaisesti kahdeksan päivän kuluessa, alueylilääkäri Marketta Matikainen kertoo.

Jos kuitenkin mieluummin valitsee soittamisen keskitettyyn varaukseen, linjalla on hyvä malttaa odottaa ja jättää takaisinsoittopyyntö.

- Keskitetyn ajanvarauksen numero kattaa koko yhteistoiminta-alueen ja puhelut jakautuvat tasaisesti eri hyvinvointikeskuksiin. Palvelun etuja ovat takaisinsoittopyynnön jättämisen mahdollisuus sekä asiakkaiden tasa-arvoisuus, Koivisto sanoo.

Normaalitilanteessa 75 prosenttiin takaisinsoitoista pystytään vastaamaan alle tunnissa. Lomautusten aikana palvelu toimii kuitenkin normaalia pienemmällä miehityksellä, mistä voi aiheutua viivästymää. Syksyn ajan takaisinsoittoaika on arkisin kello 8-13.

Valtaosa perusturvan palveluista toimii henkilöstön lomautusten aikana normaalisti. Yksi esimerkki tästä on seinorineuvola. Toinen vanhusten kotihoito.

- Kotihoidossa niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin arkea helpottavat syksyllä käyttöön otetut mobiili toiminnanohjausjärjestelmä ja koneellinen lääkejakelu, vanhuspalveluiden päällikkö Pirjo Mäkilä kertoo.

Vanhuspalvelut on lähtenyt keskittämään palvelualueen toimintaa Viikkarin Valkamaan. Myös muiden perusturvan palveluiden palveluverkkoa ja palveluaikoja on tihennetty syksyn ajaksi. Asiakkaiden onkin hyvä ennakoiden tarkistaa oman lähipalvelukeskuksensa tai muun tarvitsemansa palvelun aukiolo tai vastaavasti selvittää, mistä sitä saa. Asiakkaita kehotetaankin olemaan ajoissa liikkeellä ja seuraamaan tiedotusta aktiivisesti.

Kiireellinen palveluntarve huomioidaan kuitenkin esimerkiksi vammaispalveluissa, lastensuojelussa ja aikuissosiaalityössä.

- Sosiaalipäivystys palvelee aina 24 tuntia vuorokaudessa, ja lakisääteiset päätökset tehdään lain määräämässä ajassa, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Mari Levonen lupaa.


Hakusana