Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Sote-muutosjohtajaksi esitetään Nordmania – Porin kaupunginhallitus päättää 10. lokakuuta

Sote-muutosjohtajaksi esitetään Nordmania – Porin kaupunginhallitus päättää 10. lokakuuta

(04.10.2016 20:05 Salla Rajala / päivitetty 04.10.2016 20:05)

Satasoten johtoryhmä esittää yksimielisesti muutosjohtajaksi Terttu Nordmania. Nordman toimii Porin perusturvajohtajana. Hänen työpanoksensa jakautuu jatkossa suhteessa 50 prosenttia ja 50 prosenttia molempien organisaatioiden kesken.

Kankaanpääläinen Nordman on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, PD-johtaja ja mielisairaanhoitaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Kankaanpään kansanterveystyön kuntayhtymän johtajana, itsenäisenä konsulttina sekä Jalasjärven kunnan sosiaali- ja avohuollon johtajana.

Lopullisen valinnan tekee Porin kaupunginhallitus kokouksessaan maanantaina 10. lokakuuta.

Nordmanin lisäksi muutosjohtajan tehtävään haastateltiin valtiotieteiden maisteri, eMBA Anne Knaapi Helsingistä, valtiotieteiden maisteri Kaisu-Leena Raikisto Nakkilasta ja erikoislääkäri Sari Räty Tampereelta. Haastatteluryhmään kuuluivat Satasoten ohjausryhmän puheenjohtajat Rainer Lehti, Timo Kalli ja Kristiina Puolakka, johtoryhmän puheenjohtajat Juha Vasama ja Harri Lehtonen sekä Pori kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Satasoten päämääränä on maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestäjän sekä sote-palvelutuottajan perustaminen Satakuntaan viimeistään 1.1.2019 alkaen. Se sulauttaa 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon yhteen ja tuottaa palvelut 223 000 asukkaalle. Työntekijöiksi Satasoteen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Toiminnan alkaessa budjetti on noin miljardi euroa.

Satasoten valmistelu toteutetaan pääosin työryhmätyöskentelyn kautta. Valmistelua johtaa ohjausryhmä, jonka alle on asetettu johtoryhmä, palvelurakennetyöryhmä ja toistaiseksi 18 valmistelevaa työryhmää. Valmistelun alustana toimii Porin kaupunki, joka on myös muutosjohtajan työnantaja.Hakusana