Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Taidetestaajat-hankkeen alueellinen koordinointi käynnistyy Satakunnassa

Taidetestaajat-hankkeen alueellinen koordinointi käynnistyy Satakunnassa

(26.09.2016 11:32 Kirsi Jaakkola / päivitetty 05.10.2016 12:22 Saija Laaksovirta)

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallinnoima Taidetestaajat-hanke on käynnistynyt syyskuun alussa Satakunnassa. Aluekoordinaattori Katri Tella työskentelee Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkostossa ja vastaa hankkeen toteutuksesta alueella. Taidetestaajat-hankkeessa on alkusyksyn aikana aloittanut yhteensä 18 aluekoordinaattoria ympäri Suomea.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin rahoittama suurhanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua ennalta sovituissa kulttuurikohteissa. Ensimmäinen vierailu suuntautuu nuoren omaan maakuntaan tai sen lähialueelle ja toinen pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäiset Taidetestaajat lähtevät liikkeelle syksyllä 2017. Kahdeksasluokkalaisia nuoria on vuositasolla noin 60 000 ja noin 2300 heistä asuu Satakunnassa. Tulevan syksyn aikana selviävät mukaan valitut alueelliset ja valtakunnalliset taidelaitokset. Aluekoordinaattorit ovat yhteydessä oman maakuntansa kouluihin, kun vierailukohteet on valittu ja vastaavat siitä, että kaikki koulut pääsevät mukaan.


Hakusana