Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö Palmu-Pori viimeistelyä vaille valmis

Uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö Palmu-Pori viimeistelyä vaille valmis

(18.10.2016 08:17 Salla Rajala / päivitetty 18.10.2016 08:17)

Uuden tehostetun palveluasumisen yksikön, Palmu-Porin, harjannostajaisia vietettiin syyskuun puolivälissä. Hanke etenee aikataulussa ja valmistuu helmikuussa 2017. Uudet asukkaat pääsevät asettautumaan uuteen palveluasumisen yksikköön Maantiekadulle ensi vuoden maaliskuussa.

Mittava peruskorjaus ja kunnostusprojekti aloitettiin marraskuussa 2015 ja rakennusaikaa hankkeelle varattiin noin 14 kuukautta. Hankkeen kustannusarvio on noin 7 miljoonaa euroa.

Palmu-Porin yksikköön tulee 64 tehostetun palveluasumisen asuntoa. Myös muutama kahden hengen huone löytyy esimerkiksi pariskuntia varten.

– Erityistä huomiota on kiinnitetty asuntojen kodinomaisuuteen, yleiseen viihtyvyyteen sekä yhteisten tilojen suunnitteluun, kertoo rakennuttajainsinööri Marko Kononen Porin YH-Asunnot Oy:stä.

Ulospäin muutostyöt eivät juuri näy, mutta sisätiloissa on tehty laajoja korjaustöitä. Tällä hetkellä Palmu-Porin julkisivun vähäisiä korjaustöitä viimeistellään ja sisätiloihin asennetaan viimeisiä varusteita.

Suunnittelussa asukkaiden näkökulma ja turvallisuus edellä

Vanhuspalveluiden esimies Petri Jalonen on ollut kiinteästi mukana hankkeen suunnittelutyössä niin hoitotyön asiantuntijan kuin tilojen käyttäjän roolissa. Hänen mukaansa uusien tilojen on tarkoitus edistää asiakkaiden toimintakykyä sekä tuoda samalla hoitajille ja työntekijöille helpottavia ratkaisuja työhön.

– Laitosmaisuudesta pyritään eroon. Haluamme tarjota vanhuksille arvokkaan ja turvallisen asuinympäristön.

Palmu-Poriin on muun muassa rakennettu kaksi yhteistä ruokailutilaa ja oleskeluhuonetta kumpaankin kerrokseen. Myös valoisuuteen ja helppoon liikkumiseen on panostettu. Iso aulatila mahdollistaa musiikkituokioiden järjestämisen ja toiseen kerrokseen on tehty parvi, josta on helppo seurata aulan tapahtumia. Myös kuntoilulaitteita asennetaan asukkaiden käyttöön. Takapihalta avautuu asukkaille esteetön ulkoterassi. Myös vierailijoita on ajateltu viihtyisyyden osalta ja esimerkiksi lapsille onkin tulossa oma nurkkaus leikkejä varten.

Hankkeen rakennuttajana toimii Porin YH-Asunnot Oy.


Hakusana