Etusivu > Uutiset > 2016 > 10 > Varo vaaraa – huomioi liikenteessä niin auttajat kuin autoilijat

Varo vaaraa – huomioi liikenteessä niin auttajat kuin autoilijat

(25.10.2016 09:23 Saija Laaksovirta / päivitetty 25.10.2016 09:23)

#viranomaisiatiellä-kampanja muistutti viranomaisten huomioimisesta työssään. Pelastushenkilöstön työtehtävät ovat toisinaan hyvinkin riskialttiita. Muiden liikenteessä liikkuvien toiminta vaikuttaa heidän työturvallisuuteensa merkittävästi.

Satakunnan pelastuslaitoksen some-tiimi seuraa pelastuksen ja ensihoidon uutisointia sekä aihepiirejä. Hiljattain käynnissä ollut Pirkanmaan poliisin, Liikenneturvan, Pirkanmaan pelastuslaitoksen sekä sairaanhoitopiirin yhteistyössä toteuttama #viranomaisiatiellä-kampanja huomioitiin myös Satakunnan pelastuslaitoksella viestinnällisesti.

– Työturvallisuuden vuoksi käytämme tieliikenneonnettomuuksissa suojaimia, kuten kypäriä ja huomioliivejä jo näkyvien työvaatetuksiemme lisänä. Myös ajoneuvojen sinivilkut pyrkivät varoittamaan ihmisiä lähestymään aluetta varovaisemmin. Auttajilla on näin menossa aina oma kampanjansa, pelastuslaitoksen some-tiimistä kerrotaan.

Mobiililaitteiden käyttö liikenteessä lisääntynyt

Satakunnan pelastuslaitokselta muistutetaan, että mobiililaitteiden käyttö ja onnettomuuspaikalla kuvaaminen vaikuttavat tarkkaavaisuuteen ja voivat aiheuttaa ikäviä lisäonnettomuuksia.

Porin seudulla isompien teiden varsilla tapahtuvissa onnettomuuksissa ohiajavien autojen nopeudet ovat yhä kovia. Risteysalueet aiheuttavat myös hankaluuksia. Pelastuslaitos pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan huolehtimaan onnettomuuspaikalla liikenteenohjauksesta, jolloin riski lisäonnettomuuksille hieman vähenee.

- Kaupunkialueella nopeudet ovat hiljaisia ja ihmiset osaavat väistää vähän paremmin ohittaessaan tilannepaikan, mutta aina voi parantaa omaa toimintaansa, muistuttavat pelastuslaitoksen kenttätyöntekijät.

Porissa kaupunkialueella erityisesti risteysalueet, suojatiet ja liikenneympyrät ovat riskipaikkoja ja peräänajoja sattuu. Tarkkaavaisuutta toivotaan erityisesti suojateillä. Vuonna 2015 Porissa sattui 223 tieliikenneonnettomuutta. Satakunnassa vastaava luku oli 698.

Aggressiivisten potilaiden kohtaaminen sekä liikenteessä tapahtuvien onnettomuuksien ja sairastapauksien kohdalla ohiajavien autojen kova vauhti ovat suurimpia riskejä auttajille.

Turvallisuudesta huolehditaan normaalisti tänäkin syksynä

Satakunnan pelastuslaitos huolehtii kaupunkilaisten turvallisuudesta koko syksyn. Lakisääteiset tehtävät hoidetaan, eikä minimipalvelutasosta tingitä.

– Paloautot ja ambulanssit ovat normaalisti toiminnassa. Myös palotarkastukset tehdään tavalliseen tapaan, kertoo pelastusjohtaja Pekka Tähtinen Satakunnan pelastuslaitokselta.


Hakusana