Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Akuutti kotikeskusta suunnitellaan – toiminta voisi alkaa jo vuodenvaihteessa

Akuutti kotikeskusta suunnitellaan – toiminta voisi alkaa jo vuodenvaihteessa

(29.11.2016 09:08 Salla Rajala / päivitetty 29.11.2016 09:08)

Porin perusturvakeskus kaavailee Akuutti kotikeskus -toiminnan aloittamista. Uusi keskus voisi aloittaa toimintansa jo vuoden 2017 alussa, mikäli perusturvalautakunta tekee ratkaisun sen perustamisesta.

Akuutti kotikeskus -konseptiin kuuluu, että kotiin annettavat terveys- ja sairaalapalvelut kootaan toiminnallisesti ja hallinnollisesti yhteen. Tällä hetkellä kotiuttamis- ja yöpartiotoiminta on vanhuspalveluissa ja kotisairaala, mobiilitoiminta, turvapuhelintoiminta sekä geriatrinen arviointiyksikkö terveys- ja sairaalapalveluiden alla.

Toiminnot yhdistämällä halutaan lisätä kotona tutkittavien ja hoidettavien akuuttipotilaiden määrää sujuvoittamalla toimintatapoja, vähentämällä päällekkäisyyksiä, hyödyntämällä moniammatillista kokemusta ja viranomaisverkostoja sekä digitalisaatiota. Toiminta-aika on 24/7 ja potilaaksi ottaminen tapahtuu sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisen yhteydenoton perusteella.

Akuutti kotikeskus kehittää toimintaansa yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin yhteispäivystyksen kanssa. Myös neuvottelut kotiin annettavien palvelujen ja ensihoidon yhteistyön vahvistamisesta on aloitettu.


Hakusana