Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Asuntomessualueen senioritalon ja päiväkodin toteutuminen ratkeaa ensi viikolla

Asuntomessualueen senioritalon ja päiväkodin toteutuminen ratkeaa ensi viikolla

(24.11.2016 10:25 Salla Rajala / päivitetty 24.11.2016 10:25)

Kaksi isoa messuhanketta ottavat ensi viikolla askeleen kohti toteutumista, kun Virkkulankylä Oy:n ja Hoivatilat Oy:n tonttivaraukset Porin asuntomessualueelta tulevat teknisen lautakunnan käsiteltäviksi. Varaukset koskevat tontteja numero 60 ja 58.

– Nämä kaksi isoa kokonaisuutta tuovat toteutuessaan asuntomessualueelle monimuotoisuutta ja uudenlaista elinkaariasumista, Asuntomessut Porissa 2018 -projektipäällikkö Kari-Matti Haapala toteaa.

Virkkulankylä hanke pitää sisällään kaksi viisikerroksista pistetaloa sekä kaksikerroksisen hoivarakennusosuuden. Kumpaankin pistetaloon tulee noin 20 asuntoa. Hoivarakennukseen niitä on suunniteltu 30.

Virkkula-yhtiöiden toimitusjohtaja, seniorikylä-idean isä yrittäjä Leo Tolonen kokee asuntomessuilla 2018 mukana olemisen erittäin tärkeänä. Hän kuvaa sitä mielenkiintoiseksi myös koko Virkkula konseptin kannalta.

– Virkkulan syntysanat muotoiltiin seitsemän vuotta sitten. Konseptin tärkeät arvot ovat turvallisuus, yhteisöllisyys, onnellisuus sekä kotimainen energia ja puurakentaminen. Nyt odotetaan mielenkiinnolla, että näitä elementtejä päästään toteuttamaan Porissa.

Asuntomessualueelle suunniteltu Hoivatilat Oy:n rakennuttama päiväkoti on toteutuessaan pinta-alaltaan noin 1000 neliömetriä. Erityispiirteenä on leikkipiha, joka yhdistyy portilla alueelle suunniteltuun Pajapuistoon.

Asuntomessualueen kunnallistekniikka on valmis ja ensimmäiset rakentajat aloittavat rakentamisen alueella tämän vuoden puolella.

– Olemme aikataulussa niin kunnallistekniikan kuin rakentamisen aloituksenkin osalta, Haapala vahvistaa.Hakusana