Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Enemmän elämää – diabetesta ennaltaehkäisten -tapahtumassa puhutaan diabeteksen ennaltaehkäisystä

Enemmän elämää – diabetesta ennaltaehkäisten -tapahtumassa puhutaan diabeteksen ennaltaehkäisystä

(07.11.2016 08:04 Salla Rajala / päivitetty 07.11.2016 08:04)

Miten ennaltaehkäistä diabetesta? Tästä keskustellaan usean asiantuntijan voimin Porin perusturvakeskuksen, MSD:n, Satakunnan keskussairaalan ja Porin Lääkäritalon järjestämässä tapahtumassa. Tilaisuus pidetään Kauppakeskus Puuvillassa perjantaina 18. marraskuuta.

Tapahtumassa kuullaan Satakunnan parhaiden asiantuntijoiden puheenvuoroja diabeteksen ennaltaehkäisystä ja arjen valinnoista.

Luennoitsijoina mukana ovat diabeteshoitaja Kati Hannukainen Diabetesliitosta, osastonylilääkäri, endokrinologi Tuula Pekkarinen Satakunnan keskussairaalasta, yleislääketieteen erikoislääkäri Eva-Christine Schmüser Porin perusturvakeskuksesta, ravitsemusterapeutti Roope Mäkelä Satakunnan keskussairaalasta sekä fysioterapeutit Heli Virtanen ja Sami Sistonen Porin perusturvakeskuksesta. Oma tarinansa kertoo onnistuneen elämäntapamuutoksen tehnyt Petteri Koskivaara.

– Diabetes koskettaa omakohtaisesti noin puolta miljoonaa suomalaista. Oikea tieto ja ennaltaehkäisy ovat avaimet hyvään elämään diabeteksen ehkäisyssä. Tapahtuma tarjoaa tietoa, vertaistukea ja asiantuntijoiden kohtaamisen mahdollisuuksia, professori Hannu Järveläinen Satakunnan keskussairaalasta sanoo.

Enemmän elämää – diabetesta ennaltaehkäisten -tapahtumassa on paitsi puhetta, myös näytteilleasettajia sekä verensokeri ja diabeteksen riskitestin mittauspisteet. Lisäksi tapahtumassa voi osallistua tuolijumppaan ja ohjattuun ostoskierrokseen Citymarketissa sekä nauraa Aino ja Hilma tapaavat kaupassa -sketsille. Musiikista vastaa Avain-orkesteri.

Järjestäjät kutsuvat mukaan kaikki tietoa, vinkkejä ja ratkaisuja kaipaavat satakuntalaiset.

Diabetestapahtuma saa jatkoa heti perään Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeiden teemoin, kun Satasoten kuntakierros saapuu Poriin ja Kauppakeskus Puuvillaan.

Enemmän elämää – diabetesta ennaltaehkäisten -tapahtuma

  • Diabetestapahtuma Kauppakeskus Puuvillassa perjantaina 18.11.2016 kello 10. Mittaus- ja testipisteet ovat auki kello 10–17.
  • Luennot: Kello 11.10–11.40 Yksi Elämä. Kello 11.45 – 12.15 Diabeteksen ennaltaehkäisy. Kello 12.15–12.45 Esivaiheen diabetes. Kello 13.00–13.30 Oma tarina – onnistuneen elämäntapamuutoksen tehneen puheenvuoro/Liikunta arjessa. Kello 13.40–14.10 Arjen ruokavalinnat. Luentoja pääsee seuraamaan vapaasti.
  • Aktiviteetit: Kello 10 Avain-orkesteri. Kello 13.30–13.40 Aino ja Hilma tapaavat kaupassa – sketsi. Kello 14.10–14.20 Tuolijumppa.
  • Tapahtuma on maksuton.


Satasoten kuntakierros

  • Satasoten kuntakierros Kauppakeskus Puuvillassa perjantaina 18.11.2016 kello 14.30. Messupisteet ovat auki kello 14.30–17.
  • Tilaisuudessa tutustutaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kärkihankkeiden teemoihin ja keskustellaan niihin liittyvistä kysymyksistä.
  • Tapahtuma on maksuton.Hakusana