Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Ilmastotalkoissa jaettiin tietoa ilmastonmuutoksesta

Ilmastotalkoissa jaettiin tietoa ilmastonmuutoksesta

(11.11.2016 14:47 Anu Pujola / päivitetty 11.11.2016 14:49)

Ilmastotalkoot Satakunnassa -koulutustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 9.11. Rauma-salissa.

Vuosittain järjestettävä tilaisuus oli järjestyksessään jo kahdeksas, mutta tänä vuonna se järjestettiin ensimmäistä kertaa Raumalla. Rauma-salissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui lähes 70 ilmastonmuutoksesta kiinnostunutta henkilöä Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoista kuntien työntekijöihin sekä yritysten ja muiden organisaatioiden edustajiin.

Ilmastotalkoot Satakunnassa -tilaisuudessa jaettiin HINKU-kunniakirjat raumalaisille yrityksille ja muille organisaatioille, jotka toiminnassaan pyrkivät vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja hillitsemään ilmastonmuutosta. HINKU-kunniakirjat luovutettiin seuraaville kuudelle toimijalle, joilla on jatkossa myös oikeus käyttää HINKU-tunnusta viestinnässään: Evetco Ky, Rauman freinetkoulu, Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy, Rauman Yrittäjät ry, Sataservice Oy ja Sermatech Automation Oy. Edellä mainituista Evetco Ky, Rauman freinetkoulu ja Sermatech Automation Oy ovat myös ilmastokumppaneita. Ilmastokumppanuus-toimintatapaa toteutetaan Rauman lisäksi myös Porissa, Ulvilassa ja Nakkilassa.

Rauman ja Porin kaupunki ovat mukana HINKU- eli hiilineutraalit kunnat -verkostossa, jossa vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Päästötavoitteen saavuttamiseksi kaupungit tekevät yhteistyötä yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa.

Katso tilaisuudessa pidetyt esitykset

kuva Professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta kertoi Raumalla 9.11.2016 järjestetyssä Ilmastotalkoot Satakunnassa -koulutustilaisuudessa tulevaisuudesta (ilmaston)muutoksessa. Kuva: Outi Aalto.

Hakusana