Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Joululaulu-näytelmä juhlistaa Palmgren-konservatorion ja PSYLin merkkivuosia

Joululaulu-näytelmä juhlistaa Palmgren-konservatorion ja PSYLin merkkivuosia

(14.11.2016 15:02 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 14.11.2016 15:02)

85-vuotias Palmgren-konservatorio ja 90 vuotta täyttävä Porin suomalainen yhteislyseo juhlistavat merkkivuosiaan yhteisellä musiikkinäytelmällä.

Konservatorion ja yhteislyseon yhteinen ponnistus on Charles Dickensin Joululaulu-näytelmä (A Christmas carol), jossa on mukana yhteensä noin 150 lasta ja nuorta. Oppilaat muun muassa näyttelevät, soittavat, laulavat, tekevät lavasteet ja tanssivat itse.

- Musiikkiluokkalaisten perinteinen joulukonsertti toteutuu samassa esityksessä. Lisäksi lukiolaiset saavat samalla suoritettua lukion kursseja ja konservatorion oppilaat sisällyttävät produktion musiikkiopintoihinsa, kertoo Porin suomalaisen yhteislyseon rehtori Kimmo Salokangas.

Joululaulu-näytelmä kertoo vanhasta, varakkaasta ja saidasta miehestä nimeltään Ebenezer Scrooge. Joulu lähestyy, mutta Ebenezer Scrooge ajattelee silti vain rahaa. Hän ei pidä ihmisistä, ei kilteistä, iloisista eikä köyhistä. Eikä joulusta. Scroogen luona vierailee yhden yön aikana aaveita, jotka ohjaavat Scroogen parannukseen rahakeskeisestä elämäntyylistä.

- Meidän versiossamme tarinaan on liitetty monia tuttuja, mutta myös muutamia uudempia joululauluja. Siksi olemmekin halunneet käyttää esityksestä nimeä Joululaulu, kertoo Salokangas.

Viisi esityskertaa joulukuun alussa

Charles Dickens kirjoitti joulutarinansa vuonna 1843. Dickens oli ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja kirjoitti teoksen nopeasti vain kuudessa viikossa. Siitä tuli kaupallinen menestys, jota on käännetty useille kielille. Teos on myös suomennettu useita kertoja eri nimillä. Joulutarina on edelleen suosittu. Siitä on tehty monta eri elokuvaa ja se on teattereiden ohjelmistossa toistuvasti.

- Työryhmä päätti tarttua tähän tekstiin, jossa on monia yhtymäkohtia omaan aikaamme. Itsekkyys ajaa meidät kauemmaksi toisistamme ja kuitenkin suurin onni on toinen ihminen, joka hymyilee ja koskettaa. Esityksellämme haluamme puhaltaa meihin ja teihin katsojiin sen joulun hengen, jonka Dickens on kirjoittanut tarinaansa, miettii Salokangas.

Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Kimmo Salokangas. Musiikin on sovittanut ja bändin harjoituttanut Marianne Koto. Kuorojen valmennuksesta vastaavat Guido Ausmaa ja Mira Vassilev.

Esitykset ovat Palmgren-salissa to 8.12. klo 18, pe 9.12. la 10.12. klo 13 ja 18 sekä su 11.12. klo 14.

Liput tulevat myyntiin torstaina 17.11. ja ne maksavat aikuisilta 10 euroa ja kouluikäisiltä lapsilta 5 euroa. Lippuja saa ostaa ja varata Porin suomalaisen yhteislyseon koulun toimistosta Tarja Tenhoselta arkipäivisin klo 9-11 ja klo 13–15. Varaukset voi tehdä sähköpostitse osoitteesta tarja.tenhonen@pori.fi tai puhelimitse numerosta 044 7015347.Hakusana