Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Joulutunnelmia Toivossa ja Korsmanin talossa

Joulutunnelmia Toivossa ja Korsmanin talossa

(10.11.2016 15:42 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 10.11.2016 15:57)

Rakennuskulttuuritalo Toivossa siirrytään joulun odotukseen ensimmäisen adventin lauantaina 26.11, kun Toivossa ja Korsmanin talon pihapiirissä järjestetään perinteinen Vanhan Ajan Joulutori.

kuva Kuva: Satakunnan Museon kokoelmat

Käsityöläistori järjestetään jo 20. kerran, ensimmäinen järjestettiin vuonna 1997. Korsmanin talossa joulunaika näkyy myös siten, että joulukuuseen syttyvät sähkökynttilät ja vähän modernimpaa joulutunnelmaa luovat ulkokuuseen tuikut. Kolmantena adventtisunnuntaina 11.12. Toivon ja Korsmanin talon joulukiireet ovat kiivaimmillaan, kun Porin Marttayhdistyksen Martat tekevät Korsmanin keittiössä jouluruokia ja Piharivissä sekä Verstaalla valmistetaan joululahjoja ja –koristeita.

Vanhan Ajan Joulutori

Lauantaina 26.11. klo 10-15 Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo

Ensimmäistä adventtia edeltävänä lauantaina järjestettävä Vanhan Ajan Joulutori tuo Toivon pihapiiriin taas kädentaitajia ympäri Satakuntaa. Mukana on sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia. Käsityöläisillä on myytävänä monenlaisia tuotteita, muun muassa, havutöitä, joulukoristeita, joulukortteja, tonttuja, nukkeja, neuleita, keramiikkaa, kudonnaisia, koruja, sepäntöitä, tyrnituotteita, leivonnaisia ja piparitaloja.

Perinteisten tai perinteisistä materiaaleista valmistettujen käsitöiden lisäksi Toivossa on Marttojen puffetti. Lisäksi pihan soppatykistä saa ohrankryynipuuroa ja soppaa, joita voi ostaa myös kotiinviemisiksi.

Myyntiä on sekä sisällä Toivon ja Korsmanin vanhoin kalustein sisustetuissa huoneissa että tunnelmallisessa pihapiirissä perinteisillä, Porin kauppatorin 1920-luvun mallin mukaan tehdyillä toripöydillä.Korsmanin talossa 1950-luvun joulutunnelmia

Sunnuntaina 11.12. klo 11-15

Kolmantena adventtina Korsmanin talon joulukiireet ovat kiivaimmillaan. Keittiössä Porin Marttayhdistyksen martat valmistelevat jouluruokia: sallattia, lanttulooraa, riiskryynipuuroo ja rusinasoppaa. Marttojen laittamista ruuista voi saada maistiaisiakin, jos osuu oikeaan aikaan paikalle. Tai sitten voi ottaa kupillisen pannukaffeeta ja istahtaa hetkeksi kamarin nojatuoliin kuuntelemaan Taata Sillanpään joulusaarnaa.

Samaan aikaan Piharivissä ja verstaalla on lasten joulupaja, jossa voi valmistaa joulukoristeita ja lahjoja kotiväelle ja ystäville. Toivon verstaalla tehdään erilaisia puuleluja ja Piharivissä askarrellaan joulukoristeita perinteisten mallien mukaan. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua. Hinta 5 euroa.

Lasten työpaja: Joulun koriste- ja lahjapaja

Sunnuntaina 11.12. klo 11-15

Toivon Punaisessa piharivissä voi valmistaa perinteisiä joulukoristeita muun muassa paperista, pahvista, kiiltokuvista, oljista ja puuhelmistä. Toivon verstaalla voi nikkaroida kivoja joululahjoja tai leluja vaikka ihan itselle. Pajan hinta 5 euroa.

Toivossa ja Korsmanin talossa rauhoitutaan joulun viettoon 16.12.2016 alkaen ja ovet avautuvat jälleen tiistaina 9.1.2017.

Hakusana