Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Maantiekadun sairaalan kahden osaston peruskorjaus valmis – potilaat siirtyvät pikkutorniin joulukuussa

Maantiekadun sairaalan kahden osaston peruskorjaus valmis – potilaat siirtyvät pikkutorniin joulukuussa

(08.11.2016 07:41 Salla Rajala / päivitetty 08.11.2016 07:41)

Maantiekadun pikkutornin kahden kerroksen 15 kuukautta kestänyt peruskorjaus on valmis. Tilat luovutettiin Porin perusturvakeskukselle lokakuussa.

Parhaillaan käynnissä on osastojen kalustaminen sekä laite- ja järjestelmäasennukset. Uusien tilojen käyttöönotto vaatii henkilöstöltä kouluttautumista sekä uuteen tekniikkaan että toimintamalleihin.

– Meneillään on laaja henkilöstön perehdytysohjelma, hoitotyön asiantuntija Kristiina Aallanto kertoo.

Muutto osastoille tapahtuu joulukuun puolivälissä. Pikkutorniin siirtyvät A-rakennuksessa väliaikaistiloissa olevat osastot A1 ja A2. Uusien sairaalaosastojen T6 ja T7 toiminta on käynnissä kokonaisuudessaan 15. joulukuuta lähtien.

Täydellinen uudistus

1970 käyttöön otetun Maantiekadun sairaalan B5-osan toinen ja kolmas kerros ovat uudistuneet peruskorjauksessa täysin. Samalla potilaspaikkamäärä on vähentynyt yhteensä 12 paikalla.

– Potilaspaikkamäärää on ajettu alas vähitellen syksyn aikana niin, että muuttoajankohtana paikkoja on yhteensä 36. Teho uuteen toimintaan pitää löytää kotiin annettavilla palveluilla, kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto sanoo.

Kumpikin kerroksista muodostaa oman osastokokonaisuuden. Huoneet ovat 1–2 hengen huoneita ja niissä kaikissa on oma WC- ja suihkutila. Kahden hengen huoneet tarjoavat mahdollisuuden potilaskavereihin ja yhden hengen huoneet potilaiden yksityisyyteen.

Ylemmän kerroksen kiinteärakenteinen siirtoseinä mahdollistaa osaston neljän huoneen muuntamisen kahdeksan hengen yhtenäiseksi eristysosastoksi. Laajempaan tilaeristykseen sairaalassa ei ole ollut aiemmin mahdollisuutta. Lisäksi kummallakin osastolla on oma eristyshuoneensa.

Remontin keskeisenä tavoitteena on ollut parantaa tilojen toiminnallisuutta sekä potilaiden viihtyvyyttä. Toiminta nojaa kuntouttavaan työotteeseen.

Potilashoidon ohella myös tukipalveluihin liittyvät prosessit on suunniteltu peruskorjauksen aikana uudelleen. Käytännössä tämä näkyy muun muassa uudentyyppisenä hoitajatoimistona, joka on tuotu aiempaa lähemmäs potilaita ja heidän omaisiaan.

Yleisö vierailulle

Peruskorjatun osan vihkiäisiä vietetään marraskuun puolivälissä. Torstaille 17. marraskuuta on suunniteltu myös yleisötilaisuus. Peruskorjattujen sairaalaosastojen ovet ovat silloin avoinna yleisölle kello 12–15.30.

Tiloissa vierailu tapahtuu työntekijöiden esittelemänä. Opastetut kierrokset lähtevät vartin välein sairaalan pääaulasta, jossa voi tutustua 13. näytteilleasettajan muodostamaan hyvinvointitoriin.

– Toiminnallisilla pisteillä voi esimerkiksi mittauttaa maksutta kolesterolin ja verenpaineen, testata puristusvoiman sekä osallistua yhteisötaiteen tekemiseen, ravitsemustieteen projektityöntekijä Susanna Kunvik kertoo.

Kello 16–17.30 yleisöllä on mahdollisuus osallistua myös maksuttomaan Taide hoitaa -yleisöluentoon. Luennoitsijat ovat läänintaiteilija Marjo Heino, opettaja Päivi-Maria Hautala ja intendentti Mirja Ramstedt-Salonen.

– Taide on luonteva valinta luennon aiheeksi, sillä pikkutorni saa seinilleen satakuntalaista taidetta, kiinteistöpäällikkö Miia Kurri toteaa.


Hakusana