Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Peliviikko pistää porilaiset pelaamaan

Peliviikko pistää porilaiset pelaamaan

(08.11.2016 10:38 Pia Blom / päivitetty 08.11.2016 12:28 Tiina.J Lehtonen)

Kansallista peliviikkoa vietetään Porissa 13.-20.11.2016 keskustan Nuorisotalolla, Porin taidemuseossa ja Porin kaupunginkirjastolla.

Tapahtumaviikolla pelataan yhdessä esimerkiksi lautapelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä sekä tutustutaan satakuntalaisten toimijoiden pelitoimintaan ja projekteihin.

Viikko starttaa Porin taidemuseossa isänpäivänä PANA ry:n retropelien parissa yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Tiistaina ja lauantaina järjestetään Pelitaiteen perusteet – Drawery Workshop -demopaja nuorille ja nuorille aikuisille Porin taidemuseossa. Tiistai-iltana on myös luvassa 100k eSportsin järjestämä Digitaalisen pelaamisen aakkoset -vanhempainilta Porin taidemuseossa. Perjantaina IGDA Finland Satakunta HUB kokoontuu Porin taidemuseoon, jolloin Natasha Bulatovic Trygg, (RedNettle Games/Turku Game Lab/Snowfalls), Teemu Vilén (Kuuasema) sekä Kasper Peltonen ja Henri Suhonen (Drawery Workshop) keskustelevat peleistä, pelisuunnittelusta ja pelitaiteesta. Perjantaina ja lauantaina Heikki Hiltunen ja Jarkko Seppälä esittelevät uuden porilaisen pelin, Quaeron Porin kaupunginkirjastolla. Taidemuseossa ja Porin kaupunginkirjastolla voi pelata vapaasti lautapelejä koko viikon ajan.

Peliviikko huipentuu lauantaina keskustan Nuorisotalolla, jossa nuoret ja nuoret aikuiset voivat pelata mm. retropelejä, taistelupelejä, kaupunkisotaa sekä osallistua NHL17-turnaukseen. Alakerta täyttyy Porin pöytäpeliseura Pöllökarhujen lautapeleistä ja peliturnauksista. Pelisuunnittelija Teemu Vilén luennoi isossa salissa, johon on myös koottuna satakuntalaisia pelisuunnittelijoita ja alan opiskelijoita esittelemässä projektejaan. Paikalla on myös myyntiedustajia ja tuote-esittelijöitä, joiden pelejä ja oheistuotteita pääsee kokeilemaan ja ostamaan kotiin vietäväksi.

Viikko päättyy sunnuntaina lapsen oikeuksien päivänä, kun Porin taidemuseossa vierailee ruokabloggaaja Peggy ‘Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä’ ja antaa perheille vinkkejä vinkkejä yhdessä tekemiseen keittiössä. Tapahtumassa tehdään helppoja syötäviä ja pelataan lautapelejä.

Koko Peliviikon ohjelma löytyy osoitteesta: nuokka.fi/peliviikko sekä Facebookista nimellä: Peliviikko Porissa.

Tämän vuoden Porin Peliviikkoa ovat järjestämässä mm. 100k eSports, IGDA Finland Satakunta HUB, Nuokka.fi, PANA ry, Porin lastenkulttuurikeskus, Porin kaupunginkirjasto, Porin kaupungin vapaa-aikaviraston nuorisoyksikkö, Porin taidemuseo, Porin taistelupelaajat ja Porin pöytäpeliseura Pöllökarhut. Suomessa Peliviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

kuva

Hakusana