Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Peruskorjattu sairaala avaa ovensa yleisölle

Peruskorjattu sairaala avaa ovensa yleisölle

(16.11.2016 17:49 Salla Rajala / päivitetty 16.11.2016 17:50)

Maantiekadun pikkutornin peruskorjatun osan vihkiäisiä vietettiin keskiviikkona 16. marraskuuta. Torstaille 17. marraskuuta on suunniteltu yleisötilaisuus, jolloin kahden sairaalaosaston ovet ovat avoinna yleisölle kello 12–15.30.

Tiloissa vierailu tapahtuu työntekijöiden esittelemänä. Opastetut kierrokset lähtevät vartin välein sairaalan pääaulasta, jossa voi tutustua 13. näytteilleasettajan muodostamaan hyvinvointitoriin.

– Toiminnallisilla pisteillä voi esimerkiksi mittauttaa maksutta kolesterolin ja verenpaineen, testata puristusvoiman sekä osallistua yhteisötaiteen tekemiseen, ravitsemustieteen projektityöntekijä Susanna Kunvik kertoo.

Kello 16–17.30 yleisöllä on mahdollisuus osallistua myös maksuttomaan Taide hoitaa -yleisöluentoon. Luennoitsijat ovat läänintaiteilija Marjo Heino, opettaja Päivi-Maria Hautala ja intendentti Mirja Ramstedt-Salonen.

– Taide on luonteva valinta luennon aiheeksi, sillä pikkutorni saa seinilleen satakuntalaista taidetta, kiinteistöpäällikkö Miia Kurri toteaa.


Hakusana