Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Porin kirjastoista saa nyt lainaan liikuntavälineitä

Porin kirjastoista saa nyt lainaan liikuntavälineitä

(21.11.2016 08:59 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 21.11.2016 09:00)

Liikuntavälineitä on lainattavissa seitsemässä kirjastossa Porissa: pääkirjastossa, Ahlaisissa, Laviassa, Noormarkussa, Pihlavassa, Reposaaressa ja Sampolassa.

kuva Kuva: Marianne Ståhl.

Kaupungin vapaa-aikavirasto on hankkinut liikuntavälineitä Porin kirjastoihin asiakkaiden lainattavaksi. Liikuntavälinelainauksen taustalla on tavoite lisätä kuntalaisten hyvinvointia myös terveysliikuntaa tukemalla.

Lainattavat liikuntavälineet ovat: kävelysauvat, jalkapallo, koripallo, 4 ja 6 kilon kahvakuulat, tarrapainot, selätin, tasapainolauta, frisbeegolfkiekot, terapialauta ja askelmittari. Myöhemmin lainattavaksi tulee lisäksi mölkky.

Liikuntavälineet saa lainaan kirjastokortilla. Laina-aika on kaksi viikkoa. Välineitä ei voi varata, eikä lainoja uusia. Välineet lainataan kirjaston henkilökunnalta – ei automaatilta - ja ne palautetaan henkilökunnalle siihen kirjastoon, josta ne on lainattu.

Kirjastoissa liikuntavälineet ovat helposti kaikkien saatavilla. Liikuntavälineiden lainaaminen kirjastoista on käytössä monilla paikkakunnilla Suomessa ja siitä on pelkästään positiivisia kokemuksia.


Hakusana