Etusivu > Uutiset > 2016 > 11 > Työllisyydenhoito toiminnassa koko syksyn – asiakkaiden eteen tehdään töitä

Työllisyydenhoito toiminnassa koko syksyn – asiakkaiden eteen tehdään töitä

(09.11.2016 13:39 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 09.11.2016 13:39)

Työllisyyden hoidon päällikkö Juha Laineen mukaan yhtäkään työpajaa ei suljeta kokonaan eivätkä työllisyydenhoidon palvelut katkea.

Työllisyydenhoidon omia yksikköjä ovat työllisyysyksikkö, työvoiman palvelukeskus, nuorten työpaja, työllistämispalvelu ja Lavian Ekopaja.

– Tehdyt sopimukset ovat asiakkailla normaalisti voimassa. Kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan läpi syksyn, kertoo Laine.

Kaupunki voi tarjota kuntouttavaa työtoimintaa lomautusten aikana 1-4 päivänä viikossa. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua. Työtehtävät ovat avustavia, joilla ei korvata vakituisia töitä.

Laineen mukaan vuoden lopulla aletaan jo suunnitella ensi vuoden alussa alkavia työllistettävien palkkasuhteita.

– Asiakkaan eteen tehdään jatkuvasti töitä, kuten palveluntarvearvioita ja -suunnitelmia. Palvelutarvearvioihin voi liittyä myös työkykyarviointeja.

Työllisyydenhoidossa on tiettyjä sitoumuksia, jotka hoidetaan loppuvuonnakin normaalisti. Tällaista on esimerkiksi koulujen ruokakuljetuksissa avustaminen.

Laine korostaa, että tärkeimmät ja akuutit asiat hoidetaan myös työllisyydenhoidossa normaalisti. Työllisyydenhoidon Green Care –hankkeelle on haettu jatkoa ja yritys- ja työvoimapalvelujen alueellinen kokeilu on lakimuutosvaiheessa.


Hakusana