Etusivu > Uutiset > 2016 > 12 > Kausi-influenssarokotuksia otettu Porissa runsaasti

Kausi-influenssarokotuksia otettu Porissa runsaasti

(02.12.2016 11:54 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 02.12.2016 12:01)

Porin perusturvassa kausi-influenssarokotuksia on otettu tänä syksynä huomattavasti enemmän viime vuoteen verrattuna. Loka-marraskuun aikana rokoteannoksia on jaettu 13 535, kun vuoden 2015 loka-marraskuun rokotemäärä oli 7859. Viime rokotuskautena 2015-2016 perusturva jakoi yhteensä 14 267 rokotetta.

- Varsinkin ensimmäisillä rokotuskerroilla rokotteita annettiin noin 1000 päivässä. Nyt joulukuun alun rokotepäivänä annettiin enää noin 450 rokotusta. Rokotteita annetaan ainakin vuoden loppuun asti ilman ajanvarausta aina torstaisin vaihtuvilla terveysasemilla, kertoo tartuntatautiterveydenhoitaja Ulla Hammais.

Kausi-influenssarokotusten suosion nousuun ei Hammais osaa suoralta kädeltä sanoa vastausta.

- Valtakunnallisestikin kausi-influenssarokotuksia on otettu aikaisempaa enemmän, sillä THL on nyt jakanut lähes kaikki annokset Suomessa eteenpäin rokottajille. Ehkä tietous influenssarokotuksista on nyt kasvanut yleisesti.

THL osti 1,5 miljoonaa annosta influenssarokotteita (Influvac ja FluenzTetra) kansallisen rokotusohjelman tarpeita varten. Lähes kaikki rokoteannokset on toimitettu Suomen sairaala-apteekkeihin ja lääkekeskuksiin 2.12. mennessä. THL:n verkkosivujen mukaan 25.11. mennessä kausi-influenssarokotuksia oli annettu Suomen terveyskeskuksissa jo yli 700 000.

Tiesithän!

Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö (sairaalaosastot, kotipalvelu, kotisairaanhoito, vanhusten hoito, pitkäaikaislaitokset, vammaisten yksiköt, terveyskeskukset, potilashuoneissa ruuan jakeluun ja siivoukseen osallistuvat, päiväkodit, ryhmäpäiväkodit, perhepäivähoitajat, lääkehuollon henkilöstö sekä vastaavia töitä tekeviä opiskelijat niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla)
  • raskaana olevat naiset
  • kaikki 6-35 kuukauden ikäiset lapset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat (esim. krooninen sydän- tai keuhkosairaus, aineenvaihdunta- tai maksasairaus, munuaisten vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti tai hoito, neurologinen sairaus, hermolihastauti, muu sairaus, joka voi altistaa vakavalle influenssalle)
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

Rokotus on mahdollista saada missä tahansa seuraavista pisteistä ilman ajanvarausta kello 10–17 välisenä aikana:

  • to 8.12. Noormarkun ja Pohjois-Porin terveysasemilla
  • to 15.12. Itä-Porin ja Ulvilan terveysasemilla
  • to 29.12. Pohjois-Porin terveysasemalla


Hakusana