Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Kaupunginhallitus tyrmäsi aikeet henkilöstöpalveluiden toimimisesta omana yksikkönä

Kaupunginhallitus tyrmäsi aikeet henkilöstöpalveluiden toimimisesta omana yksikkönä

(16.01.2017 15:09 Salla Rajala / päivitetty 16.01.2017 15:09)

Porin kaupunginhallitus ei kannata henkilöstöpalveluiden toimimista omana yksikkönä HR- ja talouspalveluiden sijaan. Kaupunginhallitus päätti kannastaan kokouksessaan 16. tammikuuta.

Muutetun esityksen kaupunginhallitukselle teki Esa J. Wahlman (sd.) Martti Lundénin (sd.) kannattamana. Kaupunginhallitus hylkäsi lausuntoesitykseen tehdyn muutoksen äänin 7–4.

Kaupunginhallitus linjasi samassa kokouksessa, että nykyisestä vapaa-aikavirastosta sivistystoimialalle siirtyvät kaikki muut paitsi ulkoalueiden hoidon henkilökunta, joka siirtyy tekniselle toimialalle. Päätös oli yksimielinen.

Porin kaupungin uusi johtamis- ja toimintaorganisaatio etenee Porin kaupunginvaltuuston päätettäväksi 23. tammikuuta. Organisaatiouudistus astuu voimaan kesäkuun 1. päivänä 2017.

Porin kaupunginvaltuuston 14.12.2015 tekemällä päätöksellä Porin kaupungin nykyiset virastot yhdistyvät viideksi toimialaksi ja käyttöön otetaan yhden kaupunginjohtajan malli. Uudet toimialat ovat sote-toimiala, sivistystoimiala, tekninen toimiala, ympäristötoimiala ja konsernihallinto, jonka yksikkötasot elinvoima, hallinto, HR ja talous, ICT, omistajaohjaus ja viestintä leikkaavat koko kaupunkikonsernia ohjauksen kautta. Uudistuksesta käytetään kokoavaa nimitystä #poriuudistuu.

Porin kaupunki pyrkii uudistuksella kehittämään palveluitaan ja toimintamallejaan sekä vastaamaan sote- ja maakuntauudistuksen tuomaan muutokseen. Uudistuksen tavoitteena on yhdenmukaistaa toimintaa ja kehittää johtamista, jotta asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut jatkossa entistä helpommin. Organisaatiorakenteen ja johtamisen lisäksi uudistuksen alla ovat kaupunkistrategia ja brändi. Uutta työtapaa odotetaan noin 3500 työntekijältä.


Hakusana