Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Kuntavaalit Porissa 2017 -sivusto tarjoaa tietoa äänestäjille

Kuntavaalit Porissa 2017 -sivusto tarjoaa tietoa äänestäjille

(25.01.2017 08:50 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 20.02.2017 10:29)

Kuntavaalit järjestetään 9.4.2017 ja ennakkoäänestys alkaa jo maaliskuussa 29.3.2017. Porissa kuntalaisia aktivoidaan äänestämään esimerkiksi liikkuvan äänestyspaikan avulla. Kuntavaalit Porissa 2017 –sivuilla on kootusti tietoa äänestäjille.

Kokeilussa liikkuva ennakkoäänestyspaikka

Ennakkoäänestyspaikkoja Porissa on yhteensä 14, lisäksi uutuutena on liikkuva ennakkoäänestyspaikka, joka kiertää kaksi reittiä. Eteläinen reitti käy läpi Pinomäen, Lattomeren, Niittymaan, Viasveden, Makholman, Preiviikin ja Paarnoorin lauantaina 1.4. Pohjoinen reitti sisältää pysähdyspaikat Kairilassa, Rudanmaalla, Pirttijärvellä, Lampissa, Kellahdella ja Lyttylässä. Pohjoisella reitillä voi äänestää ennakkoon sunnuntaina 2.4.

- Halusimme tuoda äänestyspaikan lähemmäs taajama-alueiden ulkopuolella asuvia. Kuntavaaleista saamamme palautteen ja kokemusten perusteella kartoitetaan liikkuvan äänestyspaikan tarvetta ja suunnitellaan sen reitistöä seuraaviin vaaleihin, miettii keskusvaalilautakunnan I sihteeri Maija Arola.

Katso kaikki ennakkoäänestyspaikat.

Vaalipäivän äänestysaluejaossa muutoksia

Vaalipäivän äänestysaluejakoa on muutettu. Muutos näkyy varsinaisen vaalipäivän 9.4.2017 äänestyspaikoissa:

  • oikeustalolla äänestäneet äänestävät nuorisotalolla
  • WinNovan Rautatienpuistokadun toimipisteessä äänestäneet äänestävät WinnNovan Luvianpuistokadun toimipisteessä
  • Isosannan päiväkodissa ja Pormestarinluodon nuorisotilassa äänestäneet äänestävät Kaarisillan yhtenäiskoulussa
  • Päiväkoti Taikurinhatussa äänestäneet äänestävät Itä-Porin yhtenäiskoulussa

Katso kaikki vaalipäivän äänestyspaikat.

Äänestäjiä aktivoidaan

Koko Suomen äänestysprosentti vuoden 2012 kuntavaaleissa oli 58,3 prosenttiyksikköä. Porissa vastaava luku oli hieman keskiarvon yläpuolella 58,7 prosenttia.

- Äänestysaktiivisuus saisi olla korkeampi. Kuntavaalit koskettavat kaupunkimme asukkaiden elämää ja tulevat päätöksentekijät tekevät päätöksiä nimenomaan Porin asioista. Siksi porilaiset on tärkeä saada sankoin joukoin äänestysuurnille, muistuttaa Arola.

Äänestäjien aktivoimiseksi mietitään jatkossakin uusia ideoita. Kuntavaalit Porissa 2017 –sivuilla on esimerkiksi kuntalaisille mahdollisuus antaa palautetta.

- Palautetta toivotaan erityisesti äänestyspaikoista. Haluamme tulevaisuudessakin, että äänestyspaikat olisivat mahdollisimman lähellä porilaisia äänestäjiä. Nyt yhtenä uutena ennakkoäänestyspaikkana on Porin Promenadikeskus, jota toivottiin äänestyspaikaksi jo viime kuntavaaleissa, kertoo Arola.Hakusana