Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Toukarin koulussa ruokaa ei jätetä lautaselle

Toukarin koulussa ruokaa ei jätetä lautaselle

(16.12.2016 15:15 Merika Lanne / päivitetty 16.12.2016 15:17)

Jäikö ruokaa lautaselle -kampanjassa kisanneissa kouluissa punnittiin lautasilta roskiin heitettävää ruokaa marraskuun lopulla yhden viikon ajan. Vähiten ruokaa hukattiin Kokemäellä Lähteenmäen koulussa, Kirkonseudun koulussa Nakkilassa ja Toukarin koulussa Porissa.

kuva

Lautasjäte on lautaselle otettua ruokaa, jota ei jakseta tai haluta syödä. Lapset vaikuttavat itse lautasjätteen määrään, ja ruoan jättäminen on usein totuttu tapa. Jäikö ruokaa lautaselle -kampanja on näkynyt Porin seudun kouluissa mm. ruokaloissa esillä olleissa julisteissa ja biojäteastialle tehtyinä valvontaiskuina.

Kilpailuun osallistuneissa kouluissa ruokaa osataan ottaa sen verran kuin syödään. Lautasille jäi vain 0-12 grammaa hukkaruokaa, kun syksyllä 2015 tehdyssä kampanjassa keskimääräinen lautasjätteen määrä oli 53 koulussa 10-12 grammaa ruokailijaa kohden. Kisaan osallistuneiden koulujen tulokset olivat kaiken kaikkiaan kehujen arvoisia.

Moni tämän vuoden kisakoulu pysyi vähentämään lautasilta roskikseen heitettävää ruokaa. Parhaiten lautasjätettä vähentäneellä koululla hukattiin tänä syksynä ruokaa vain 11kg/vko, kun edellisenä syksynä roskiin meni lautasilta lähes 30kg ruokaa kampanjaviikon aikana.

Lisätietoja www.pori.fi/jaikoruokaa


Hakusana