Etusivu > Uutiset > 2017 > 01 > Pori Energian kaukolämmön myynti kasvoi 11 prosenttia

Pori Energian kaukolämmön myynti kasvoi 11 prosenttia

(30.01.2017 12:27 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 30.01.2017 12:27)

Vuosi 2016 oli hieman kylmempi kuin ennätyksellisen lämmin edellinen vuosi, mutta kuitenkin normaalivuotta lämpimämpi. Vuoden lämmitystarveluku oli 3 807, kun normaalivuoden lämmitystarveluku Porissa on 4 161. Vuonna 2016 Pori Energian kaukolämmön myynti oli yhteensä 665,6 GWh. Lämmön myynti kasvoi edellisestä vuodesta säätilan ja asiakasmäärän kasvun johdosta 11,3 prosenttia.

Pori Energia vastaa kaukolämmön tuotannosta myynnistä ja siirrosta Porissa, Harjavallassa ja Kristiinankaupungissa. Porin kantakaupungin kaukolämpöverkon lisäksi Noormarkussa, Reposaaressa ja Laviassa on erilliset kaukolämpöverkot. Vuonna 2016 liittyi Pori Energian kaukolämpöön yhteensä 30 uutta asiakasta. Uusien kaukolämpöasiakkaiden yhteenlaskettu liittymisteho on 6,8 MW. Pori Energian kaukolämpöasiakkaiden määrä vuoden lopussa oli yhteensä 2 227 kpl. Porissa kaukolämmitetyissä taloissa asuu yli 40 000 henkilöä.

Vuonna 2016 Porin runkoverkkoon tuotetun kaukolämmön pääpolttoaine oli puu. Uusiutuvien polttoaineiden osuus kaukolämmöntuotannosta oli 65%. Kristiinan, Noormarkun ja Reposaaren kaukolämpö tuotettiin lähes kokonaisuudessaan metsähakkeella. Harjavallassa pääosa kaukolämmöstä tuotettiin teollisuuden talteenottolämmöllä.

Vuoden 2016 merkittävimmät kaukolämpöinvestoinnit olivat vuoden alussa valmistunut Kristiinankaupungin biolämpökattila ja Kupariteollisuuspuiston huippulämpökeskuksen polttimien uusinta. Uutta kaukolämpöverkkoa rakennettiin vuonna 2016 yhteensä 2 050 m.

Kaukojäähdytys laajentui entisestään - ensimmäinen asuinkerrostalokohde

Kaukojäähdytyksen laajeneminen Porin keskustassa jatkui vuonna 2016. Ensimmäinen asuinkerrostalo liittyi kaukojäähdytyksen piiriin syksyllä vanhan oluttehtaan alueella sijaitsevassa Karhukorttelissa. Jäähdytyksen käyttö kasvoi myös Satakunnan keskussairaalan alueella. Uutta kaukojäähdytysverkkoa rakennettiin Keskussairaalan ja keskustan alueella yhteensä 1,5 km. Jäähdytystehon kasvun myötä investoitiin myös Tiilimäellä sijaitsevan jäähdytyksen tuotantolaitoksen laajennukseen. Kaukojäähdytyksen myynti vuonna 2016 oli noin 1 GWh. Kaukojäähdytyksen tilausteho vuoden 2016 lopussa oli 2,6 MW.

Lämmönmyynnin erilliskohteet

Vuonna 2016 Pori Energia laajensi toimintaansa kaukolämpöverkkojen ulkopuolella sijaitseviin erilliskohteisiin. Näiden lämmitysratkaisu toteutetaan kohteesta riippuen siihen parhaiten soveltuvalla uusiutuvan energian ratkaisulla. Porissa ensimmäinen erilliskohde oli Meijunmäen uusi päiväkoti. Muualla Suomessa erilliskohteita toteutetaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Erilliskohteita toteutettiin tällä periaatteella Hollolassa ja Maskussa.Hakusana